sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Με το μάτι του Μιαούλη…

Είναι κοφτερό. Αυστηρό. Αλλά και δίκαιο! Το μάτι του Κώστα Μιαούλη -με έναν ανεξήγητο τρόπο- πιάνει οτιδήποτε γίνεται στη Σούπερ Λίγκα. Και του επιτρέπει να ξέρει τα πάντα για τις 2 πρώτες αγωνιστικές

Μπορεί να μην είχε την λάμψη της πρεμιέρας, ωστόσο η δεύτερη αγωνιστική ήρθε να επιβεβαιώσει θετικά και αρνητικά για πολλές ομάδες.

Είχε μια νίκη σταθμό, ως προς την έκταση της, αυτή του Πανιωνίου απέναντι στον Παναθηναϊκό με το 3-0 που αποτελεί ρεκόρ για τους «κυανέρυθρους» έναντι των «πράσινων».

Ήρθε να δικαιώσει τις ομάδες που έδειξαν θετικά στοιχεία στην πρεμιέρα, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Βέροια, αλλά και να εκθέσει ακόμα περισσότερο ομάδες με σοβαρά προβλήματα, όπως ο Άρης, αλλά και ο ΟΦΗ που δεν κατάφερε να σκοράρει σε κανένα από τα δύο παιχνίδια.

Αλλά ν’ αναδείξει το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ, δύσκολα θα μπορεί να κρατάει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, ειδικά αν μπορέσει την Τρίτη, να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σάλκε και να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η αγωνιστική ήρθε ν’ αφήσει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, μόνο πρώτο στην βαθμολογία, με δύο στα δύο και να κάνει πολύ κόσμο να...στοιχηματίζει για το πόσο γρήγορα θα τελειώσει και φέτος η υπόθεση-τίτλος.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Το εντυπωσιακό για τον Ολυμπιακό είναι πως ακόμα, ύστερα από τα δύο πρώτα ματς, έχει σημειώσει όλα του τα τέρματα από «στημένες» φάσεις. Γεγονός που αναδεικνύει πως ακόμα σίγουρα υπάρχουν θέματα στην ανάπτυξη και στην δημιουργία φάσεων.

Ωστόσο η ταυτόχρονη παρουσία του Σαβιόλα με τον Μήτρογλου και η καλή παρουσία των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο μέρος με τον Ατρόμητο, επιτρέπει αισιοδοξία για τη συνέχεια, αρκεί να λυθούν θέματα, όπως αυτό της διάσπασης της άμυνας, ειδικά όταν ο αντίπαλος «οχυρώνεται» στην εστία του. Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ μετά τα δύο πρώτα ματς, προηγείται τόσο σε πόντους όσο και μέσο όρο αξιολόγησης με 70 και 0.405 βαθμούς αντίστοιχα.

Ο Κρίστιαν Τσάβες πέραν πάσης αμφιβολίας αποτελεί το πρόσωπο των δύο πρώτων αγωνιστικών. Σημείωσε ένα υπέροχο γκολ με τον Αστέρα στην πρεμιέρα, ωστόσο κόντρα στον Απόλλωνα ο Αργεντινός έκανε όργια. Άλλο ένα γκολ που βάζει υποψηφιότητα για να είναι το καλύτερο της αγωνιστικής και μια ασίστ πάρε-βάλε στον Ίλιτς. Ήδη βρίσκεται στην δεύτερη θέση των πόντων αξιολόγησης με 58, πίσω μόνο από τον Τσόρι Ντομίνγκεζ. Όσο για τους παίκτες του Παντελίδη συνολικά, θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι. Έχουν σημειώσει πέντε γκολ σε δύο αναμετρήσεις και είναι οι πιο εύστοχοι, μιας και βρίσκουν στόχο ανά τέσσερις προσπάθειες.

Ο Μίλιαν Μρντάκοβιτς, πιστοποίησε την επαφή του με τα δίχτυα και στην δεύτερη αγωνιστική. Παρά το χαμένο πέναλτι (μαζί με του Καμαρά ήταν τα δύο πρώτα που δεν κατέληξαν στα δίχτυα, για την τρέχουσα σεζόν) πήρε το αίμα του πίσω στο 82ο λεπτό και σφράγισε τη νίκη της Βέροιας που επίσης έκανε δυνατή εκκίνηση στην σεζόν, παίρνοντας κεφάλι στον πίνακα των σκόρερ με 3 τέρματα και έχοντας 3 στα 7 στις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Η Καλλονή μπορεί να μην είχε καταφέρει να πάρει τον πόντο με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα, ωστόσο είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις. Στο ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης» επιβεβαίωσε τις δυνατότητες της. Ο Λεοζίνιο ήδη βρίσκεται ανάμεσα στους παίκτες που έχουν δύο ασίστ και σίγουρα θα είναι το «βαρόμετρο» της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη.

Για τον Πανιώνιο το επίτευγμα της ευρύτερης νίκης κόντρα στον Παναθηναϊκό από καταβολής Α’ Εθνικής, είχε την σημασία του. Ήταν ακόμα σημαντικότερο, αν αναλογιστεί κανείς πως υπήρχαν απώλειες όπως αυτή του Λαμπρόπουλου και του Καμπάνταη σε ένα ρόστερ που δεν έχει και πολλές εναλλακτικές.

Δείγμα του προσανατολισμού του Νίκου Παντελή, είναι το μηδέν που έχει η ομάδα της Νέας Σμύρνης στο παθητικό της, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και είναι η μοναδική που δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ. Από την άλλη εντύπωση προκαλούν τα πολλά λάθη από την πλευρά του Παναθηναϊκού, που είχε 54 στη Νέα Σμύρνη και συνολικά έχει 108 μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Η μόνη ομάδα που είναι χειρότερη στα λάθη από τους «πράσινους» μέχρι τώρα είναι ο Άρης με 119 μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια.

Απογοητεύει μέχρι στιγμής ο ΟΦΗ με το μηδέν στην επίθεση. Μετά από 19 προσπάθειες, οι ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη, δεν έχουν καταφέρει να βρουν στόχο. Ο Άρης που έχει δεχτεί ήδη τέσσερα γκολ (σε 14 προσπάθειες των αντιπάλων του), αλλά και ο Αστέρας που έχει δεχτεί ισάριθμα σε 13 τελικές των αντιπάλων του, φαίνονται να έχουν σοβαρά αμυντικά προβλήματα.

Όσο για τους προπονητές που βρίσκονται σε δύσκολη θέση ύστερα απ’ αυτή την αγωνιστική: Ο Γιάννης Χατζηνικολάου του Άρη και ο Παύλος Δερμιτζάκης του ΟΦΗ παίζουν το κεφάλι τους στα επόμενα ματς. Ωστόσο και για τον Σάκη Τσιώλη, τα πράγματα στην Τρίπολη εσχάτως δεν πάνε και πολύ καλά και τούτο δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τα αποτελέσματα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x