sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο μεγάλος «Ζιζού» έκανε… του κεφαλιού του

Με τον τρόπο που οδήγησε την Γαλλία στον μεγαλύτερο θρίαμβο της ιστορίας της, κατάφερε να στιγματίσει και το φινάλε του στην εθνική ο τεράστιος Ζινεντίν Ζιντάν.

Ζινεντίν Ζιντάν, διαφορετικά ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που γέννησε η Ευρώπη. Ο ηγέτης της Γαλλίας που κυριάρχησε σε παγκόσμιο επίπεδο από το 1998, ο άνθρωπος που με το κεφάλι του έγραψε ιστορία σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Αρχικά σκοράρει δις με το κεφάλι στον μεγάλο τελικό του 1998 κόντρα στη Βραζιλία και οδηγεί τη Γαλλία σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο εντός έδρας. Οκτώ χρόνια μετά, στο τελευταίο του επίσημο παιχνίδι, χτυπά με το κεφάλι το στήθος του Ματεράτσι και αποβάλλεται.

Πέρα από απόλυτος ηγέτης της Εθνικής Γαλλίας ο Ζιντάν έχει καταφέρει να είναι μέσα στους τέσσερις παίκτες που έχουν καταφέρει να σκοράρουν σε δύο τελικούς. Οι άλλοι τρεις είναι οι Μπράιτνερ, Πελέ και Βαβά.

Οι δύο Βραζιλιάνοι, ο Χαρστ και ο Ζιντάν είναι επίσης, οι μόνοι παίκτες στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων που έχουν σκοράρει τρία γκολ σε τελικούς της διοργάνωσης. Συνολικά, φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας 108 φορές και σκόραρε 31 γκολ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x