sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο μικρός Βούδας εκτέλεσε το πιο «βαρύ» πέναλτι στην ιστορία των Μουντιάλ

Με μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι κόντρα στην Χιλή ο Ρομπέρτο Μπάτζιο νίκησε φαντάσματα του παρελθόντος και έγραψε ιστορία.

Έχει μείνει στην ιστορία ως ο μοιραίος εκτελεστής του τελευταίου πέναλτι της Ιταλίας στον τελικό του Μουντιάλ του 1994 απέναντι στη Βραζιλία.

Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο φορτώθηκε αυτό το βάρος της αποτυχίας παίρνοντάς το από τις πλάτες των Φράνκο Μπαρέζι και Ντανιέλε Μασάρο οι οποίοι είχαν επίσης αστοχήσει στη διαδικασία των πέναλτι.



Και το κουβάλησε το βάρος μέχρι το 84ολεπτό της εναρκτήριας για την Ιταλία αναμέτρησης με τη Χιλή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998.

Η Ιταλία κερδίζει πέναλτι και ο «Μικρός Βούδας» αναλαμβάνει την εκτέλεσή του. Έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης αλλά περισσότερο την κάθαρση για όσα είχαν γίνει κόντρα στη Σελεσάο τέσσερα χρόνια πριν.



Ο Μπάτζιο ευστοχεί, νικά τα φαντάσματα του παρελθόντος και γίνεται ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της εθνικής Ιταλίας που σκοράρει σε τρία διαφορετικά Μουντιάλ.

Ο Μπάτζιο συνολικά σκόραρε 9 φορές σε αγώνες τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου και φιγουράρει στην πρώτη θέση στη σχετική λίστα μεταξύ των συμπατριωτών του μαζί με τους Πάολο Ρόσι και Κριστιάν Βιέρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x