Δελτία Τύπου

Ο Μιχάλης Κακιούζης θα είναι στη Ρόδο για το GalisBasketball 3on3!

Ο αρχηγός της «χρυσής» Εθνικής του 2005, Μιχάλης Κακιούζης, θα δώσει το παρών στο GalisBasketball 3on3 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2019.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης και δευτεραθλητής κόσμου με την Εθνική, Μιχάλης Κακιούζης, μίλησε με δέος και θαυμασμό για τον Νίκο Γκάλη και δήλωσε ενθουσιασμένος που θα συμμετέχει στο τουρνουά της Ρόδου.

Δηλώστε συμμετοχή στο GalisBasketball3on3 συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα ΕΔΩ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτό το μεγάλο αθλητικό event. Είναι πολύ σημαντικό που το τουρνουά γίνεται στη Ρόδο, απ’ όπου κατάγεται ο ίδιος ο Γκάλης και είναι μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία.

Ό,τι και να πω για τον Γκάλη είναι λίγο. Είναι το μπασκετικό μου είδωλο. Ο κορυφαίος όλων. Θυμάμαι ήμουν 10 χρονών όταν έγινε το θαύμα του ’87 στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας. Είχα γράψει όλους τους αγώνες στο βίντεο και τους έβλεπα ξανά και ξανά. Ο τρόπος που ο Νίκος Γκάλης κινούνταν στο γήπεδο ήταν και παραμένει μαγευτικός. Μπορούσα να κάθομαι με τις ώρες και να τον χαζεύω. Υπήρξε τεράστια έμπνευση για εμένα και του χρωστάω πολλά».

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Κακιούζη

Ο Μιχάλης Κακιούζης είναι Έλληνας πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας με σπουδαία καριέρα, η οποία γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην πορεία του ελληνικού μπάσκετ και της Εθνικής Ελλάδος.

Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1976 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών στις Ακαδημίες του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε και με την κολύμβηση. Σε ηλικία 15 ετών αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Παίδων ενώ νωρίτερα είχε παίξει και στη μικτή ΕΣΚΑ.

Ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα του Ιωνικού Ν.Φ. έκανε την περίοδο 1992-1993, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στην Α2. Εκεί αγωνίστηκε για 3 χρόνια. Η περίοδος 1994-1995 ήταν αρκετά πετυχημένη για τον ίδιο, 2ος ως σκόρερ και 2ος ριμπάουντερ της Α2, αν και ήταν μόλις 19 ετών. Αυτή η απόδοση έφερε την κλήση στη χρυσή Εθνική Εφήβων του 1995, με την οποία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αρκετές μεγάλες ομάδες της εποχής έδειξαν ενδιαφέρον γι’αυτόν, όμως τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε 7,5 χρόνια. Στις 13 Φεβρουαρίου του 2003 έλυσε το συμβόλαιό του και υπέγραψε στη Σιένα, όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2005. Στις 14 Ιουλίου του 2005 υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα.

Ο Μιχάλης Κακιούζης διετέλεσε βασικό στέλεχος της εθνικής Ελλάδος καθώς και αρχηγός της ομάδας. Με την Εθνική ομάδα πήρε μέρος στα Ευρωμπάσκετ του 1999, 2001, 2003, 2005, 2007. Ήταν επίσης παρών στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006. Με την Εθνική μέτρησε 116 συμμετοχές, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών το 2005 και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών το 2006.

Στις 28 Ιουνίου 2007 παρουσίασε το βιβλίο του «Όνειρα και Αλήθειες» και λίγο αργότερα μεταγράφηκε στην ομάδα της Σεβίλλης, όπου αγωνίστηκε για μία χρονιά. Τον επόμενο χρόνο έπαιξε στην τουρκική Εφές Πίλσεν, με την οποία κατέκτησε το τουρκικό πρωτάθλημα. Μετά από 7 χρόνια στο εξωτερικό επέστρεψε για μία σεζόν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη Θεσσαλονίκης. Την περίοδο 2010-2011 έπαιξε στο γαλλικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της ΑΣΒΕΛ Βιλερμπάν. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε για τις ιταλικές ομάδες Βανόλι Κρεμόνα και Βίρτους Ρόμα. Την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 έπαιξε για λίγους μήνες με την ελβετική ομάδα Βακάλο και αμέσως μετά με την κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας, με την οποία κατέκτησε το κυπριακό πρωτάθλημα.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2013 ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την ομάδα της Νέας Κηφισιάς για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου, ενώ ανανέωσε και για τη σεζόν 2014-2015 αποχωρώντας το Γενάρη του 2015. Ολοκλήρωσε τη σεζόν παίζοντας για τον ΑΠΟΕΛ στο κυπριακό πρωτάθλημα. Στις 24 Ιουνίου 2015 ανακοινώθηκε η έναρξη συνεργασίας του με τον Φάρο Κερατσινίου για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

Στις 4 Ιανουαρίου 2016 ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-16. Στις 6 Μαρτίου αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Τον Ιούνιο μετά την επίσημη αποχώρησή του από τα παρκέ, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ευχαρίστησε τον αθλητή για την προσφορά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x