Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Μολέντο τoυ ΠΑΟΚ και το ακριβό πρωτάθλημα

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την καθοριστική προσθήκη του Μολέντο στον ΠΑΟΚ που στοιχίζει ακριβά, αλλά, σημασία έχει ο τίτλος κι όχι το κόστος της κατάκτησης.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ολοκληρώνεται το σήριαλ και η αγορά του... αιώνα. Η μεταγραφή ενός μυντικού που έπρεπε πάση θυσία να ανηφορίσει στην Τούμπα, αν κρίνουμε από τα πάνε-έλα στην Αθήνα του Μίχελ και, φυσικά, τα χρήματα που θα ξοδευτούν συνολικά για τρεις μόνο μήνες.

Αυτό το τελευταίο των τριών μηνών, ίσως θα πρέπει να το καλοσκεφτούμε. Να το φιλτράρουμε. Δηλαδή θα ξοδευτούν ένα κάρο ευρώ για να έρθει ο Μολέντο και να παίξει καμιά 15αριά παιχνίδια, δεν μου φαίνεται λογικό. Ίσως στον ΠΑΟΚ να σκέφτονται ότι αν με το καλό κατακτήσουν το πρωτάθλημα, θα προσπαθήσουν να τον κρατήσουν και να μην πάει στην Ιντερνασιονάλ, στην οποία ανήκει από το καλοκαίρι.

Πως θα τα καταφέρουν; Λεφτά υπάρχουν και είναι πολλά. Είναι περισσότερα από όσα χρειάζονται για... διευκολυνθεί ο Μολέντο. Κι αν τυχόν προκύψει το πρωτάθλημα, τότε μπορεί να είναι πιο εύκολα να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, ακούγοντας για τα χρήματα και τους τρεις ποδοσφαιριστές που μετακομίζουν είτε μόνιμα είτε για λίγο στη Λεωφόρο, είναι να απορείς. Τέτοια επιμονή...

Δηλαδή, αν δεν υπήρχε η περίπτωση του Μολέντο, για να ενισχύσει τη... δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη, (για την άμυνα του ΠΑΟΚ ομιλώ), πόσα χρήματα θα ξοδεύονταν για να γίνει μια μεταγραφή, να έρθει ένας στόπερ με ελευθέρας;

Εντάξει, δεν μας νοιάζουν τα χρήματα, αλλά, νομίζω ότι θα νοιάξουν αυτούς που θα εκνευριστούν αν τυχόν χαθεί το πρωτάθλημα από την καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος (τουλάχιστο βάσει του ρόστερ) και θα λένε ότι δεν ήταν αμυντικός που χρειαζόταν η ομάδα, αλλά, ένα καλύτερο δεκάρι, ένας φορ με διαφορετικές αρετές από αυτές του Πριγιοβιτς.

Θα πούνε πολλά, αλλά, θα είναι αργά.

Η απόκτηση του Μολέντο, όσο ακριβή κι αν περαστεί στα βιβλία του ΠΑΟΚ, είναι ενδεχομένως καθοριστική για την έκβαση του τίτλου, αλλά η συγκεκριμένη συζήτηση έχει μεγαλύτερη αξία αν ενισχύσει εγκαίρως την ομάδα κι όχι όταν θα κάνει ένα μήνα για να αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητες της νέας του ομάδας.

Το ζητούμενο άλλωστε, στις διορθωτικές κινήσεις του Γενάρη, είναι πάντα η αμεσότητα στην ενεργοποίηση των νέων ποδοσφαιριστών, ώστε οι διορθώσεις να είναι έγκαιρες και να αποφευχθούν τυχόν απώλειες.

Αυτό είναι ίσως πιο σημαντικό θέμα από το αν θα ξοδευτεί ένα εκατομμύριο για να έρθει ο Μολέντο.

Πάντως, έχει να παίξει αρκετό καιρό και είναι λογικό να ζητήσει το χρόνο του...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x