Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο μονόδρομος του Παναθηναϊκού

Υποχρεωμένος να δώσει επιτέλους χαρά στον κόσμο του είναι ο Παναθηναϊκός . Ο Βαγγέλης Νεραντζιάς εξηγεί το γιατί…

Περίεργη και δύσκολη είναι η τρέχουσα σεζόν για το τριφύλλι, που πέρα από τα αγωνιστικά του ζητήματα και τις πολλές αλλαγές στην ομάδα(προπονητής, παίκτες κλπ), έχει πάντα στα υπόψη και τα έξω-αγωνιστικά θέματα.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, οι πράσινοι φιλοξενούν στην Λεωφόρο τον ΠΑΟΚ και μετά από μήνες έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα ντέρμπι μπροστά στον κόσμο τους μοιράζοντας χαμόγελα και αισιοδοξία. Μη ξεχνάμε ότι στα δύο σημαντικά παιχνίδια που προηγήθηκαν εντός έδρας αυτό δεν συνέβη. Με τον Ολυμπιακό δεν παίχτηκε ποτέ ποδόσφαιρο ενώ με την ΑΕΚ ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Αναστασίου, όπου η ομάδα ήταν ξεκάθαρα άδεια ψυχολογικά και ο προπονητής «φευγάτος».

Με τις υπάρχουσες συνθήκες, η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον δικέφαλο του Βορρά και αυτό είναι που πρέπει να καταστήσει σαφές ο Αντρέα Στραματσόνι σε παίκτες και συνεργάτες. Είτε προτιμηθεί το 4-3-3, είτε το 4-2-3-1 το τριφύλλι πρέπει να νικήσει, άλλωστε πέρα από τα συστήματα μετρά η θέληση και το πάθος. Αυτό θα συμβεί αν η ομάδα δείξει την αγωνιστικότητα και την ψυχή που είχε απέναντι στον ΠΑΣ και όχι την αδιαφορία που εμφάνισε στο Περιστέρι και γνώρισε τον αποκλεισμό σοκ από τον Ατρόμητο.

Ο Παναθηναϊκός καλείται για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν να αποκτήσει σταθερότητα στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος, άλλωστε κάτι άλλο δεν απέμεινε. Ο κόσμος περιμένει να δει την ομάδα να προοδεύει και να γίνεται καλύτερη, μετά την σημαντική μεταγραφική ενίσχυση. Οτιδήποτε διαφορετικό θα αποτελέσει επιπλέον πρόβλημα.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο, αλλά και στα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν σε ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη το τριφύλλι έχει την υποχρέωση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφήνοντας υποσχέσεις για την επόμενη μέρα. Θυμίζουμε ότι οι πράσινοι μετρούν τέσσερα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια χωρίς νίκη και χωρίς γκολ(!), κοινώς μεγαλύτερο κίνητρο δεν υπάρχει.

Την ίδια ώρα η κίνηση των υπουργών Κοντονή και Τόσκα επιβεβαιώνει ότι η πλευρά της Κυβέρνησης συνεχίζει απτόητη τον «πόλεμο» που έχει κηρύξει στον Παναθηναϊκό και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι στην ΠΑΕ και τον ιδιοκτήτη της. Καλό θα είναι όμως να γίνει αντιληπτό σε κάποιους ότι ο Παναθηναϊκός είναι πέρα από τα πρόσωπα… Κοινώς ήταν, είναι και θα είναι όποιος κι αν κυβερνάει αυτή τη χώρα και αυτό το μήνυμα έπρεπε να το είχαν λάβει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x