Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Μουρίνιο της ξαναδίνει κουλτούρα νικητή!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον Μουρίνιο και την Τσέλσι, τονίζοντας: ο,τι και αν θέλει κάποιος να προσάψει στον Πορτογάλο, το μόνο που δεν γίνεται, είναι να του βρει προπονητικό ελάττωμα.

Από τον πρώτο του τίτλο την άνοιξη του 2003 με την Πόρτο μέχρι τον 21ο το απόγευμα της Κυριακής πέρασαν 12 χρόνια. Ομως αποδεικνύοντας πως είναι γεννημένος για να κερδίζει, ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ένας κυνηγός επιτυχίας και χωρίς δεύτερη κουβέντα ένας πολύ σημαντικός προπονητής που ξέρει να παίρνει το μάξιμουμ απο τους ποδοσφαιριστές του. Και το γεγονός πως ο ίδιος χαρακτηρίζει αυτόν τον πρώτο του τίτλο μετά την επιστροφή στο νησί ως «πολύ σημαντικό» εξηγεί τη σημασία που θα είχε για τη νεανική του ομάδα το να μάθει από αυτή τη νίκη. Και έχει απόλυτο δίκιο!

Μιλώντας για τον Μουρίνιο, το ότι χρειάστηκαν 914 μέρες για να πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο είναι είδηση! Ηταν Αύγουστος του 2012 όταν η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτούσε το ισπανικό Σούπερ Καπ και από εκείνη τη ζεστή βραδιά χρειάστηκε να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι για να μπορέσει ο «Special One» να πανηγυρίσει ξανά! Δυο ολόκληρες σεζόν χωρίς κάποιο Κύπελλο πέρασαν και ο Μουρίνιο είναι βέβαιο πως περίμενε πώς και πώς αυτή τη στιγμή! Και ας ήταν το ταπεινό Λιγκ Καπ αυτό το διακύβευμα, ο ίδιος τόνισε γρήγορα πως η ομάδα του το ήθελε ως τρόπαιο και πως θα αποτελούσε ένα εφαλτήριο για μεγάλα πράγματά από αυτή τη φουρνιά των παικτών που έχει στη διάθεσή του.

Όταν ανέλαβε ξανά την Τσέλσι δήλωσε πως ήταν πια ο happy one, τονίζοντας πως αυτή η ομάδα και αυτή η χώρα του ταιριάζουν, αλλά προειδοποίησε πως θα ήταν δύσκολο να κατακτήσει κάποιον τίτλο την πρώτη χρονιά! Μεταξύ μας τώρα, δεν το πίστευε και η ομάδα του ήταν κάπου εκεί μέχρι το τέλος σε όλα μένοντας τρίτη στην Barclays Premier League και σκοντάφτοντας στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πάνω στην Ατλέτικο Μαδρίτης του Σιμεόνε.

Η έλλειψη ενός σέντερ φορ που θα τελείωνε τις φάσεις τού κόστισε γι' αυτό και προτεραιότητά του ήταν το καλοκαίρι η απόκτηση του Ντιέγκο Κόστα! Και κάνοντάς το πραγματικότητα συν τις προσθήκες του Φάμπρεγκας και του Κουρτουά και την άφιξη τέτοια εποχή πέρυσι του Μάτιτς, το παζλ της Τσέλσι της νέας εποχής συμπληρώθηκε! Οι «μπλε», που από την πρώτη φορά που κάθισε στον πάγκο τους -τον Αύγουστο του 2004- ο Μουρίνιο μετατράπηκαν σε serial winners, δέχτηκαν πριν από τη σέντρα του κυριακάτικου τελικού ένα τεράστιο δώρο από τη Λίβερπουλ, η οποία νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι! Αυτό σημαίνει πως η Τσέλσι έμεινε πέντε πόντους μπροστά από την ομάδα του Πελεγκρίνι, με παιχνίδι λιγότερο μάλιστα, και είναι ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο.

Ό,τι και αν θέλει κάποιος να προσάψει στον Μουρίνιο, το μόνο που δεν γίνεται να βρει είναι προπονητικό ελάττωμα! Ξέρει πολύ καλά πώς να προετοιμάζει τις ομάδες του και να τις έχει ετοιμοπόλεμες στα παιχνίδια που μετράει η τακτική και η αυτοσυγκέντρωση! Και το πόσο σοβαρά αντιμετώπισε το φετινό Λιγκ Καπ ήταν ένα δείγμα ταυτόχρονα της επιμονής του στο να διεκδικεί ό,τι είναι διαθέσιμο, γιατί πιστεύει πως μόνο με αυτόν τον τρόπο μια ομάδα μπορεί να εμπεδώσει την κουλτούρα του νικητή!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x