Τένις

Ο Ναδάλ στα ημιτελικά του US Open μετά από «μάχη»... 5 ωρών

Ο Ράφαελ Ναδάλ πήρε το «εισιτήριο» (μετά από «μάχη» που κράτησε περίπου 5 ώρες) για τα ημιτελικά του τουρνουά, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Ντελ Πότρο.

Μετά από έναν εξαντλητικό (λόγω και της ζέστης) αγώνα που κράτησε τέσσερις ώρες και πενήντα λεπτά, ο Ράφαελ Ναδάλ νίκησε τον Ντομινίκ Τίεμ με 3-2 σετ (0-6, 6-4, 7-5, 6-7, 7-6, 7-5).

Ο 32χρονος τενίστας μπορεί να έχασε το πρώτο σετ με 6-0 αλλά στην συνέχεια ανέκαμψε και βρέθηκε μπροστά με 2-1 σετ, παρόλο που ο αντίπαλος του είχε δυνατά χτυπήματα και... επέστρεφε τις περισσότερες μπαλιές. Τα δύο τελευταία σετ κρίθηκαν στο τάι-μπρέικ με τον Τίεμ να έχει αρκετές ευκαιρίες να «σπάσει» το σερβίς του Ναδάλ, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι 171 κερδισμένοι πόντοι και οι 18 άσοι, που είχε ο Ναδάλ μαρτυρούν την εξαιρετική φυσική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, για μία ακόμη φορά.

Μετά τον αγώνα, το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης δήλωσε: «Είπα στον Ντομινίκ να μην στενοχωριέται γιατί είναι ένας πολύ καλός τενίστας. Θα έχει πολλές ευκαιρίες να νικήσει στο μέλλον και είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Επόμενος αγώνας του Ράφα θα είναι την Παρασκευή απέναντι στον Αργεντίνο, Χουάν Μαρτίν Ντελ Ποτρο, όπου ο νικητής θα πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Να σημειωθεί πως οι Ναδάλ και ντελ Πότρο είχαν συναντηθεί λίγους μήνες πριν στον προημιτελικό του Γουίμπλετον, σε έναν συναρπαστικό αγώνα που κράτησε πέντε ώρες με τον Ισπανό να νικάει με 3-2 σετ.





Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάφης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x