Επικαιρότητα

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τον επικεφαλής της CIA για «διαρροή ψευδών ειδήσεων»

Πυρ και μανία έγινε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τις δηλώσεις του διευθυντή της CIA, Τζον Μπρέναν, για τον ίδιο μιλώντας την Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Πυρ και μανία έγινε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τις δηλώσεις του διευθυντή της CIA, Τζον Μπρέναν, για τον ίδιο μιλώντας την Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Ο Μπρέναν συνέστησε στον νέο πλανητάρχη να είναι πολύ προσεκτικός με όσα λέει δημοσίως και τόνισε ότι ο Τραμπ δεν έχει ουσιαστική και πλήρη εκτίμηση για τις δυνατότητες, τις προθέσεις, αλλά και τις ενέργειες της Ρωσίας σε αρκετές περιοχές του κόσμου.

Επίσης, ο διευθυντής της CIA συνέστησε στον Τραμπ να είναι προσεκτικός αναφορικά με την «άφεση αμαρτιών» που θέλει να δώσει στη Μόσχα, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει το συνολικό μέγεθος των συνεπειών από την άρση των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.



Μετά τις αιχμηρές δηλώσεις του Μπρέναν και μόλις μέσα σε λίγες ώρες, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε με δύο tweets ρωτώντας, αν ο επικεφαλής της CIA είναι αυτός που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης πρόσφατα αβάσιμες πληροφορίες. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόταν στα δημοσιεύματα που θέλουν τον ίδιο να συμμετέχει σε σεξουαλικό σκάνδαλο μαζί με Ρωσίδες ιερόδουλες το 2013 σε πολυτελές ξενοδοχείο της Μόσχας.

«Ο απερχόμενος διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν ασκεί δριμεία κριτική στον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ για την ρωσική απειλή. Δεν καταλαβαίνει απόλυτα. Αλήθεια, δεν θα μπορούσε...», γράφει ο Τραμπ εκνευρισμένος στο ένα tweet και στο άλλο αναφέρει: «ακόμα χειρότερα, απλά κοιτάξτε στη Συρία (κόκκινη γραμμή), την Κριμαία, την Ουκρανία και τα πυρηνικά που αναπτύσσει η Ρωσία. Όχι καλά! Ήταν αυτός που διέρρευσε ψευδείς ειδήσεις;».

Στις 11 Ιανουαρίου, μία ημέρα αφότου η ειδησεογραφική ιστοσελίδα BuzzFeed δημοσίευσε ρεπορτάζ για συμμετοχή του Τραμπ σε ροζ σκάνδαλο στη Μόσχα, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στο Twitter ότι «οι μυστικές υπηρεσίες δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέψουν να διαρρεύσουν αυτές οι ψευδείς ειδήσεις» και αναρωτήθηκε: «Ζούμε στη ναζιστική Γερμανία;».

Στην συνέντευξή του στο Fox News ο Μπρέναν δήλωσε ότι η παραπάνω αναφορά του Τραμπ στη ναζιστική Γερμανία είναι μια προσβολή για τους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x