Live

Ο Ολυμπιακός Βόλου «στέλνει» τον ΠΑΟΚ τελικό

Το «γούρι» του ΠΑΟΚ φαίνεται πως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού τις 6 από τις 8 φορές που τον έχει βρει απέναντι του στον Κύπελλο, ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει φτάσει μέχρι τον τελικό του θεσμού.

Τον Ολυμπιακό Βόλου αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να έχει ήδη σφραγίσει την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Μπορεί οι συμπτώσεις να μην παίζουν μπάλα, όμως ένα όμορφο στοιχείο δημιουργεί προσδοκίες, με τον Ολυμπιακό Βόλου να αποτελεί «γούρι» του ΠΑΟΚ στο κύπελλο.

Διότι, τις 6 από τις 8 φορές που ο «δικέφαλος του Βορρά» βρήκε στο δρόμο του τους «ερυθρόλευκους» του Βόλου, κατάφερε και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του δεύτερη στην τάξη ποδοσφαιρικού θεσμού.

Τη σεζόν 1972-73 ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 5-1 την ομάδα της Θεσσαλίας και έφτασε ως τον τελικό, που ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 1-0.

Στον τελικό έφτασε και το 1978 όταν έχασε με 2-1 από την ΑΕΚ, έχοντας αντιμετωπίσει επίσης τους «ερυθρόλευκους» στην προηγούμενη φάση του θεσμού.

Το ίδιο συνέβη και τις περιόδους 1980-81, 1984-85, 1991-92 και 2002-03, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στον τελικό του κυπέλλου, έχοντας βρεθεί αντίπαλος με το σημερινό του αντίπαλο σε κάποια προηγούμενη στιγμή του θεσμού.

Πάντως από αυτές τις έξι φορές, μόνο το 2003 πανηγύρισε τον τίτλο, όταν στον τελικό είχε επικρατήσει επί του Άρη με 1-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x