Νίκος Κατσαρός

Ο Ολυμπιακός ξέρει… τον δρόμο

Διαβάστε το άρθρο του Νίκου Κατσαρού στο www.sport-fm.gr για την χθεσινή εμφάνισή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΛΚ για την πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ακόμη και σ’ αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα, ο τίτλος δεν κρίνεται από την πρώτη αγωνιστική. Το ρεκόρ της νωρίτερης ανάδειξης του πρωταθλητή, πρέπει να το έχει η περυσινή χρονιά, όπου γύρω στον Νοέμβριο.

Αν θυμάμαι καλά είχαμε όλοι παραδεχθεί ότι ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει και το τέταρτο αστέρι στην φανέλα του.

Η μέτρια έως κακή εμφάνιση των ερυθρόλευκων στην πρεμιέρα τους εναντίον της Καλλονής ωστόσο, δεν αλλάξει τις προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες παραμένουν το μεγάλο – αλλά ίσως όχι ακλόνητο – φαβορί και για τον εφετινό τίτλο.

Αυτό που προέκυψε από τους πρώτους αγώνες των δύο πρωταγωνιστών για την μάχη του τίτλου, είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς πιο μπροστά από τον Ολυμπιακό στον τομέα του μονταρίσματος.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι φανερό ότι έχει αποκτήσει ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό του Μίτσελ που μοιάζει ακόμη να βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας.

Κι αυτό κατά την γνώμη μου οφείλεται στο ότι στον Ολυμπιακό συνεχίζεται ακόμη το “έλα εσύ – φύγε εσύ”, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για μια ομάδα που υποτίθεται ότι είχε αρχίσει να στήνεται από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ήρθε ο Ισπανός στη θέση του Ζαρντίμ.

Επιπλέον ο Μίτσελ δείχνει να είναι δέσμιος της πίεσης να προσφέρει η ομάδα θέαμα με το “καλημέρα”, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί τα εμπορικά ονόματα ακόμη κι αν δεν είναι απόλυτα έτοιμοι ή δεν “δένουν” και μεταξύ τους.

Παρ’ όλα αυτά χρειάζονται πολλά ακόμη για να μειωθεί η απόσταση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.
Ακόμη κι αν ο Σαββίδης κάνει κάποιες τρανταχτές υπερβάσεις ως το τέλος του μηνός, ή ακόμη και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν το πλεονέκτημα ότι γνωρίζουν καλύτερα τον… δρόμο προς τον τίτλο.

Παρακάμπτω τη διαπίστωση ότι σημειώθηκαν πολλά γκολ στην πρώτη αγωνιστική και απλά θα ήθελα να διακινδυνεύσω την πρόβλεψη ότι για τις θέσεις από την 5η έως την 18η θα έχουμε συνεχείς ανακατατάξεις σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x