Γενικά

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο ντέρμπι και η ΑΕΚ σιγούρεψε τον τίτλο στην Α1 πινγκ πονγκ ανδρών

Ξεκαθάρισαν και μαθηματικά τα πράγματα στην Α1 Εθνική κατηγορία ανδρών πινγκ πονγκ, όσον αφορά στην υπόθεση του τίτλου.

Στην Ορεστιάδα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 4-0 στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής κι, έτσι, η ΑΕΚ σιγούρεψε από τώρα, με την εύκολη νίκη της στα Χανιά απέναντι στην Ε.Α. Βόχας (4-0), τον δεύτερο σερί τίτλο της χωρίς να χρειάζεται να περιμένει το τελευταίο αγωνιστικό διήμερο στις 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Η ΑΕΚ έχει απόσταση δύο βαθμών από τον Ολυμπιακό κι ακόμη κι αν ηττηθεί στα δύο τελευταία παιχνίδια της και δημιουργηθεί ισοβαθμία ευνοείται επειδή είχε επικρατήσει και στους δύο γύρους της πειραϊκής ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός τερματίζει στην τρίτη θέση.

Στην Α1 ανδρών ήρθαν διαδοχικά τα ευχάριστα νέα για την ΑΕΚ. Επιβλήθηκε της Βόχας με 4-0 στο Κλειστό Γυμναστήριο των Χανίων και λίγο αργότερα είδε τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί του Παναθηναϊκού στο παλαιό κλειστό γυμναστήριο της Ορεστιάδας. Τα δεδομένα για τον, τίτλο βέβαια, έμοιαζε σχεδόν απίθανο να ανατραπούν όταν πριν από τα Χριστούγεννα η ΑΕΚ είχε νικήσει δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό.

Τώρα, όμως, η κατάσταση κρίθηκε και τυπικά. Μόνο ο Παναθηναϊκός θα διατηρούσε μαθηματικές πιθανότητες αν επικρατούσε στο ντέρμπι. Οι Πειραιώτες, ωστόσο, ήταν καλύτεροι και έφτασαν στο ευρύ 4-0. Ο Τάσος Ρηνιώτης έκαμψε στην αρχή τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη με 3-1 σετ. Αργότερα, ο Πορτογάλος Ζοάο Μοντέιρο ξεπέρασε τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο με 3-0 και ο συμπατριώτης του Ένιο Μέντες τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, επίσης, με 3-0.

Αγώνας πολύ υψηλών προδιαγραφών και με τρομερές διακυμάνσεις έγινε στο φινάλε. Ο Μοντέιρο, τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης σε διπλά και ομαδικό, ξεπέρασε τον Αγγελάκη με 3-2 και με όλα τα σετ να πηγαίνουν στην παράταση! Ο αμυντικού στυλ πρωταθλητής μας προηγήθηκε 6-1 στο πέμπτο σετ και, στη συνέχεια, είχε τρία ματς μπολ (το «κόντρα» σετ έληξε 15-13).


Συνοπτικά, τα αποτελέσματα στην Α1 ανδρών:

Στα Χανιά:
Ε.Α. Βόχας-ΑΕΚ 0-4
Α.Σ. Πέρα-Ο.Α. Χανίων 3-4

Στην Ορεστιάδα:
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-4
Ίφιτος Πατρών-Ταταύλα 3-4


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ:
1. ΑΕΚ 28 (σε 14 αγώνες)
2. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 26 (σε 14 αγώνες)
3. Παναθηναϊκός Α.Ο. 23 (σε 13 αγώνες)
4. Ο.Α. Χανίων 21 (σε 14 αγώνες)
5. Α.Σ. Ίφιτος Πατρών 19 (σε 13 αγώνες)
-. Α.Ο. Ταταύλα 19 (σε 13 αγώνες)
7. Α.Σ. Πέρα 16 (σε 13 αγώνες)
------------------------------------------------------------
8. Ε.Α. Βόχας 15 (σε 13 αγώνες)
9. Φιλία Ορεστιάδας 13 (σε 13 αγώνες)

*** Ο Α.Ο. Πεύκης αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα μετά από δύο μηδενισμούς και ακυρώθηκαν όλοι οι αγώνες που είχε δώσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x