Κώστας Μιαούλης

Ο Ουζουνίδης κερδίζει παίκτες και ο Τόνσο τα ματς στο τέλος

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον Παναθηναϊκό, που σκόρπισε τον απογοητευτικό Αστέρα και για τον Αργεντινό, που τρελαίνει κόσμο φέτος στη Σούπερ Λίγκα.

Από το πρώτο λεπτό δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το ποιος θα είναι ο νικητής στην Τρίπολη. Ο Παναθηναϊκός μπήκε διαβασμένος για να χτυπήσει στην δεξιά πτέρυγα του αντιπάλου, εκεί που υπήρχε ο Δημούτσος. Όλες του οι επιθέσεις στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, με εξαίρεση το πρώτο γκολ, έχουν γίνει από την αριστερή μεριά. Ο Χουλτ κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι επιθετικά και οι «πράσινοι» με τις γρήγορες κάθετες σημαδεύουν ανάμεσα στο δεξί μπακ και τον δεξιό στόπερ του Αστέρα, που προσπαθεί να πιέσει ψηλά, όμως το «τριφύλλι» είχε κάνει καλή προετοιμασία για το συγκεκριμένο ματς.

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την ευρύτερη νίκη του εκτός έδρας τα τελευταία 22 χρόνια. Αυτό συνέβη γιατί πλέον όλοι παίζουν συντονισμένα για τον Μπεργκ, οι αντίπαλοι προσπαθούν να το σταματήσουν, αλλά όταν το κάνουν όπως ο Αστέρας τους προκύπτουν άλλα θέματα. Αν πάνε να κλείσουν μόνον τον Σουηδό, θα πάθουν αυτό που υπέστη ο Αστέρας στη φάση του πρώτου γκολ, όταν τους φεύγει στα νώτα ο Κλωναρίδης. Ο τελευταίος έφυγε σαν αχρείαστος, αλλά πλέον τείνει να πάρει θέση βασικού. Με δεδομένο πως ο ο Εμποκού βρίσκεται επίσης σε πολύ καλό φεγγάρι, οι «πράσινοι» οφείλουν να βάλουν στην εξίσωση, άλλη μια σταθερή πηγή κινδύνων για τις αντίπαλες άμυνες. Για τον Μπουμάλ το αποψινό ματς με ασίστ και γκολ μπορεί ν’ αποτελέσει μια νέα αρχή.

Τον περασμένο χειμώνα ήρθε από την Πλατεία ως μια από τις πολύ καλές μεταγραφές. Όχι άδικα γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν πρώτος στις ασίστ στην Σούπερ Λίγκα. Το πλεονέκτημα του να παίξει από την αντίθετη μεριά απ’ αυτή που είναι το καλό του πόδι αποτελεί σημαντικό όπλο. Το συμπέρασμα είναι πως όλοι αυτοί μπορούν να ξεμπλοκάρουν τον –τιμωρημένο στο σημερινό ματς – Βιγιαφάνιες και ο Παναθηναϊκός να γίνει πιο δημιουργικός. Αν ο Κλωναρίδης, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μπορεί να γίνει ένας νέος «Καρέλης» δίπλα στον Μπεργκ, με κάπως διαφορετικά χαρακτηριστικά, τότε ο Ουζουνίδης, έχει βρει μια καλή μαγιά για μπροστά, ώστε να δουλέψει.

Για τους μερακλήδες του ποδοσφαίρου, ο Τόνσο είναι ευτυχία. Αυτός ο παίκτης έχει σημειώσει εξαιρετικά καθοριστικά γκολ φέτος για τον Ατρόμητο και συνηθίζει να τα βάζει και στο τέλος. Στο Καυταντζόγλειο, στην Τούμπα, αλλά και στο σημερινό παιχνίδι σημείωσε σπουδαία σε σημασία γκολ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, που έστω και αν δεν διακρίνεται για την ταχύτητα του ξέρει ποδόσφαιρο και είναι ικανός να σημειώσει θεαματικά γκολ.

Ο Ατρόμητος με τον Σα Πίντο επίσης μοιάζει να βρίσκει μια ταυτότητα στο παιχνίδι του, ενώ πολύτιμος για τη συνέχεια θα είναι και ο Ντάουντα που και σήμερα είχε συμβολή με το γκολ που προσφέρει στον Πλατέλλα.

Κλείνοντας δύο λόγια το ντέρμπι. Θεωρητικά η ΑΕΚ παίζει το τελευταίο της χαρτί και για το γόητρο, αλλά και για να μείνει στο κυνήγι των πλέι-οφ. Το πρόγραμμα της στη συνέχεια είναι εξαιρετικά δύσκολο και περίπλοκο και θέλει πάση θυσία νίκη. Το ένα ζήτημα είναι αν μπορεί να πάρει την ώθηση της εξέδρας που θα προσπαθήσει να τη σπρώξει ή αν το γεγονός πως πρόκειται για να ντέρμπι μονόδρομο ως προς τη νίκη για να σωθεί η χρονιά θα περιπλέξει την κατάσταση. Θέμα υποτίμησης από τον Ολυμπιακό δεν υφίσταται αυτή τη φορά, άλλωστε ο Μπέντο συμπεριέλαβε τους πάντες από τους διαθέσιμους. Ο Πορτογάλος θα φρεσκάρει την ομάδα κι έχω την εντύπωση πως θα προσπαθήσει να παίξει με την πίεση που θα έχει η ΑΕΚ να βγει μπροστά ώστε να βρει χώρους. Η άμυνα του είναι ένα θέμα αν θ’ αντέξει αν δεχτεί πίεση. Δεν αποκλείω να δούμε ματς με γκολ και από τις δύο πλευρές και πάνω από 2 γκολ στην αναμέτρηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x