Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Παναθηναϊκός που δεν έχασε ακόμη και η ελπίδα…

Η προσέγγιση του ντέρμπι από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ο τίτλος του φαβορί στον ΠΑΟΚ και η πληροφορία που πρέπει να διασταυρωθεί. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Είναι από τις σπάνιες φορές που ψάχνεις να βρεις θετικά στοιχεία στον Παναθηναϊκό πριν από ένα ντέρμπι και δυσκολεύεσαι να εντοπίσεις. Αναλύοντας τα δεδομένα πριν τον αγώνα ενδείξεις υπάρχουν, μένει όμως να προκύψουν αποδείξεις, κυρίως από τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ξεκινώντας από τα θετικά, οι επιστροφές βασικών παικτών στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι το καλύτερο νέο. Γιατί απλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλον Μολέδο στην άμυνα, ούτε Κουρμπέλη στα χαφ, αλλά ούτε Βιγιαφάνιες στην δημιουργία. Μπορεί να είναι λυπηρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα για τους πράσινους που δεν έχουν το βάθος στο ρόστερ τους και πληρώνουν τέτοιου τύπου απουσίες.

Από εκεί και έπειτα υπάρχει και το κίνητρο. Όπως έχει δείξει το τριφύλλι όταν αντιμετωπίζει αντιπάλους του δικού του βεληνεκούς, οι παίκτες βγάζουν ψυχή και τα δίνουν όλα. Επιπλέον η εχθρική έδρα σε τέτοιες περιπτώσεις λειτουργεί πολλές φορές θετικά για τον φιλοξενούμενο που έχει έναν ακόμη λόγο να πετύχει κάτι καλό. Ταυτόχρονα, αν υπάρχει κάποιος από τους δύο που έχει το «πρέπει» και το άγχος σε αυτό το ζευγάρι, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Προσοχή, κανείς δεν λέει ότι ο Παναθηναϊκός είναι αδιάφορος, αλλά σίγουρα αυτός που «καίγεται» είναι ο δικέφαλος του Βορρά, που είναι στα καλύτερά του διοικητικά και διεκδικεί το πρωτάθλημα μετά από 32 χρόνια…

Βέβαια ο προβληματικός της υπόθεσης είναι ο Παναθηναϊκός. Η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα στην ομάδα εξακολουθεί να υφίσταται, η βαθμολογική θέση γίνεται όλο και χειρότερη και τα οικονομικά προβλήματα όλο και μεγαλύτερα. Με όλα αυτά είναι φυσιολογικό οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να μην έχουν πάντα τον μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης. Όμως κάποια στιγμή και συνυπολογίζοντας τη θέση που βρίσκεται ο σύλλογος, οι δικαιολογίες πρέπει να μείνουν στην άκρη.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ έχει την έδρα, την φρεσκάδα και την ποδοσφαιρική υγεία σε όλα τα επίπεδα γύρω από την ομάδα. Ωστόσο, μπορεί ο δικέφαλος συνολικά να εμφανίζεται καλύτερος του Παναθηναϊκού, όμως όσον αφορά τις αρχικές ενδεκάδες η διαφορά δεν κρίνεται χαοτική.

Όπως και να έχει οι πράσινοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πράξη τα λόγια του προπονητής τους, να αφήσουν όλα τα γύρω γύρω στην άκρη και να παίξουν στην Τούμπα ως Παναθηναϊκός. Η εικόνα και η εμφάνιση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, ακόμη κι αν στο τέλος το αποτέλεσμα δεν δικαιώσει το τριφύλλι, που κακά τα ψέματα θα παραταχθεί ως αουτσάιντερ. Όμως κανείς δεν χάνει πριν παίξει.

Υ.Γ. Είναι πολύ δύσκολη περίοδος για να πουλάς ελπίδα στον φίλο-οπαδό του Παναθηναϊκού. Συνυπολογίζοντας αυτό το θέμα και ξεκαθαρίζοντας ότι η πληροφορία δεν είναι διασταυρωμένη από πολλές πηγές θα γράψω το εξής: Επιχειρηματίας που το όνομα του έχει γραφτεί στο παρελθόν για την ΠΑΕ το ξανασκέφτεται σοβαρά να ασχοληθεί με την ομάδα και δέχεται ασφυκτικό πρέσινγκ, τόσο σε πολίτικο, όσο και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο . Μακάρι να επιβεβαιωθεί η πληροφορία και από άλλη πηγή και να μπορέσουμε να επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες αναλυτικά (σ.σ. δεν αναφερόμαστε στον Μυτιληναίο…).

Υ.Γ. 1 Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τους συναδέλφους αλλά και τους φιλάθλους που μιλούν και λειτουργούν λες και βρίσκονται στη τσέπη των εκάστοτε μεγαλομετόχων των ομάδων τους, σαν να έχουν τα χρήματαμαζί ένα πράγμα. Είναι βέβαια οι ίδιοι που δεν θυμούνται ότι στα δικά τους δύσκολα ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν κοίταξε να τους «δαγκώσει» , αλλά τους βοήθησε κιόλας…

Υ.Γ. 2 Επειδή τις τελευταίες μέρες όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα γύρω από το όνομα του Μπεργκ και του ΠΑΟΚ, να θυμίσουμε ότι η στήλη το έχει γράψει από την 1η Νοεμβρίου… Θυμίζουμε απλά ότι όποια ελληνική ομάδα ασχοληθεί με τον Σουηδό πρέπει να πληρώσει τη ρήτρα στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x