Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη νικάει και τις… λεπτομέρειες

Έστω και στο φινάλε ο Παναθηναϊκός δικαιώθηκε και έφυγε νικητής από ένα ακόμη ντέρμπι, αυτή τη φορά απέναντι στην ΑΕΚ.

Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τη νέα τάξη πραγμάτων που το θέλει πρωταγωνιστή επιβεβαίωσε σε μεγάλο βαθμό στο ΟΑΚΑ το τριφύλλι, επικρατώντας της ΑΕΚ, μια αγωνιστική μετά το νικηφόρο αιώνιο ντέρμπι. Λέμε σε μεγάλο βαθμό, γιατί οι πράσινοι είχαν ένα σημαντικό κενό διάστημα από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μέχρι το σημείο των αλλαγών του Μαρίνου Ουζουνίδη. Η νίκη του τριφυλλιού μπορεί μάλιστα να χαρακτηριστεί «διπλή», από τη στιγμή που στην κυριαρχία του πρώτου μέρους και την ανατροπή που επιχείρησε η Ένωση, ο Παναθηναϊκός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πάρει το διπλό στο τέλος και να ξεράνει τον αντίπαλο.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν κάλλιστα να καθαρίσουν στα πρώτα 45 λεπτά το παιχνίδι, όταν ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε ότι επί ημερών Ουζουνίδη είναι μια ομάδα με διακριτούς ρόλους μέσα στο γήπεδο. Ένα σύνολο που λειτουργεί άριστα ανασταλτικά και στοχεύει στις αδυναμίες των αντιπάλων επιθετικά. Μάλλον κάτι κάνει καλά ο Μαρίνος…

Το έργο που παρουσιάζει ο Εβρίτης τεχνικός σε αυτούς τους μήνες στον πράσινο πάγκο και ο τρόπος που διαχειρίζεται την ομάδα, αποτελούν «διαβατήριο» για να χτίσει τον δικό του Παναθηναϊκό το ερχόμενο καλοκαίρι, αφήνοντας βάσιμες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Το τριφύλλι ήταν καλύτερο της ΑΕΚ και πήρε δίκαια τη νίκη. Η ισοπαλία θα αδικούσε τους πράσινους, όχι μόνο γιατί ήταν συνολικά καλύτεροι, αλλά γιατί τα δύο γκολ των κιτρινόμαυρων σηκώνουν κουβέντα… Ειδικά το 1-2 με το πέναλτι που υποδεικνύεται για χέρι στον Βιγιαφάνιες και βάζει τον αντίπαλο στο ματς, είναι τουλάχιστον υπερβολικό. Γιατί ο παίκτης των πράσινων είναι κοντά στον Κουλιμπαλι, δεν πηγαίνει στην μπάλα και αυτή δεν βρίσκει στο χέρι του! Ταυτόχρονα, ο ρέφερι δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία στο 9΄λεπτό όταν ο Ντιντακ πετάει κάτω τον Κλωναρίδη μέσα στη περιοχή, αστείο πέναλτι από τον αμυντικό της ΑΕΚ, αλλά αν είναι μια φορά παράβαση του Βιγιαφάνιες αυτό είναι δέκα…

Συμπερασματικά ο Παναθηναϊκός που νίκησε και στις «λεπτομέρειες», κρατάει το αποτέλεσμα, το βάζει δίπλα στη νίκη επί του Ολυμπιακού και συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Με τον Μπεργκ σεληνιασμένο και την ομάδα να βαδίζει συνολικά στον σωστό δρόμο, το τριφύλλι δεν έχει να φοβηθεί κανέναν μέσα στο γήπεδο, ακόμη και τα «κουκούτσια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x