Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ δεν χάνει από την ΑΕΚ, χάνει από αλλού…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sportfm.gr για την ισοπαλία με την ΑΕΚ, την οποία ο Λουτσέσκου την ένιωσε σα νίκη (;), παρά την εικόνα ομάδας που δεν σκόπευε να επικρατήσει και με τσαμπουκά των «δέκα»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

zahariadis@hotmail.com


Δύο πράγματα:

Πρώτα από όλα, ο προπονητής του πρωταθλητή ΠΑΟΚ δεν δικαιούται να χαίρεται με ισοπαλία, όπου κι αν παίζει, εκτός κι αν έχει αντίπαλο ομάδα από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι τραγικό που ικανοποιείται από ισοπαλία, είτε γιατί ήταν «δέκα» οι παίκτες του για πολύ ώρα, όση ώρα δηλαδή δεν φάνηκαν να πατάνε το κέντρο. Είναι τραγικό (δις) κι αν υπήρχε κάποιος να του τραβήξει το αυτάκι, θα του έλεγε επίσης:

-Δεύτερον: Τι έλεγες για τον ΠΑΣ των καθυστερήσεων και ποιες ήταν οι καθυστερήσεις της δική σου ομάδας με την ΑΕΚ προσπαθώντας να διατηρήσει το 0-1;

Και τα δύο λεπτομέρειες.

Θα το λήξω εδώ. Μόνο να γνωρίζουμε όλοι μας, ότι όσα βλέπουμε στον αντίπαλο, δεν αποκλείεται να τα λουστούμε, στην επόμενη κιόλας αγωνιστική, στο βωμό της σκοπιμότητας.

Ο ΠΑΟΚ δεν έπεσε από το +8 στο +5. Τότε θα συζητούσαμε διαφορετικά. Μπορεί να μην άξιζε ούτε την ισοπαλία, όχι γιατί η ΑΕΚ έκανε και έχανε παπάδες, αλλά, επειδή ο ΠΑΟΚ ταμπουρώθηκε, δεν έβγαινε από την άμυνά του και δεν είχε ούτε τη διάθεση ούτε και το σύστημα για να τελειώσει το παιχνίδι με μια αντεπίθεση. Δεύτερο γκολ και ούτε κουβέντα. Καμία αμφισβήτηση, καμία αμφιβολία ότι είναι ο κυρίαρχος οριστικά.

Δεν έχασε κάτι περισσότερο από τα συνηθισμένα, που κυρίως οφείλονται σε προπονητή που θέλουν όλοι να συμπεριφέρεται ως προπονητής του πραγματικού μεγέθους του ΠΑΟΚ κι όχι με λογικές Ξάνθης. Όπως τότε που επισκεπτόταν την Τούμπα και οι παίκτες έπεφταν τρεις-τρεις. Αλλά, τώρα μας φταίνε τα Γιάννινα, που δεν βάζουμε γκολ, που δεν μπήκα 3-4 μαζεμένα για να γίνει από την αρχή το παιχνίδι γλυκό σα λουκούμι.

Το εμπόριο δε αδικίας, άνοιξε και πάλι, μόλις προέκυψε η αποβολή. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ναι, δικαιούνται όσα και η ΑΕΚ. Είναι, όμως, υποχρεωμένοι να είναι μέσα στη λογική μιας έδρας που δεν θα τους κάνει το χατίρι σε κανένα σημείο και ο διαιτητής θα είναι λίγο ΑΕΚ. Ίσως και πολύ. Αλλά, όσο μεγάλη κι αν είναι η βοήθεια, αυτή η ΑΕΚ με μια ώρα χλιαρών ευκαιριών, εύκολα αντιμεπίσιμη και άνευ φαντασίας, είναι για να της κλείσεις τους χώρους κι όχι να μένεις πίσω. Να νοιώσει, ότι οι δέκα είναι πολύ περισσότεροι από τους έντεκα.

Ο Ολυμπιακός έρχεται μετά τον πρώτο αγώνα κυπέλλου με τον Πανιώνιο κι αυτό είναι που μετρά για τις επόμενες στιγμές. Όχι ο Ολυμπιακός, ο Πανιώνιος. Μέχρι την επόμενη στροφή του πρωταθλήματος, έχει νερό να τρέξει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x