Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ είναι ασφαλής αλλά χρειάζεται μια υπέρβαση

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που κινείται με σιγουριά στην προετοιμασία, για την ομάδα που χρειάζεται υπέρβαση σε μεταγραφές και... προκριματικά, ώστε να περάσει στους ομίλους.

Βλέπω ό,τι έφτιαξε πέρσι, όχι τυχαία, αλλά δικαίως και απολύτως φυσιολογικά, εξακουλουθεί να το... διαθέτει... Τι είναι αυτό; Είναι το πακέτο. Το πακέτο μιας ομάδας που σου δείχνει στοιχεία ολοκληρωμένου συνόλου, με χαρακτηριστικά συμπαγούς αγωνιστικού μετώπου, που μπορεί να προσαρμόσει σε κάθε καινούργιο αντίπαλο το παιχνίδι του και να το κερδίσει με υπομονή και ασφάλεια.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Μετά από μια σειρά αγώνων που δεν ήταν όλοι εύκολοι, αλλά, υπήρχαν δοκιμασίες με σημαντικό βαθμό δυσκολίας, ο ΠΑΟΚ έχει αυτό που χρείαζεται πρωτίστως στα επόμενα του βήματα: την ασφάλεια.

Μπορεί να μην είναι πλήρης, να περιμένει μερικά καθοριστικά κομμάτια στον βασικό του κορμό για να κτυπήσει τη ρότα των ομίλων, αλλά, θα είμασταν άδικοι αν αποδομήσουμε την εικόνα που παρουσιάζει και σταθούμε σε πόσες λίγες ελλείψεις φωνάζουν στο γενικό κάδρο.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην είναι έτοιμος ακόμη για να φτασει στους ομίλους των εκατομμυρίων. Μπορεί να είναι σημαντικό που θα πάρει τον Κουεντράο ή εναν-δυό ακόμη ονόματα και... ουσία για το παιχνίδια του στα κρίσιμα προκριματικά. Ωστόσο, είναι τόσο ισχυρές οι βάσεις στις οποίες κτίζεται, που είναι σχεδόν μη αναστρέψιμο το να φτάσει σε μια επιτυχία. Κι αν δεν είναι η πρόκριση στους ομίλους, υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες, ίσως όχι τόσο προσοδοφόρες, επιτυχίες.

Μια εξαιρετική πορεία στο EUROPA, και φυσικά, επανάληψη του περισινού νταμπλ.

Δεν θα κάνω καμία έκπτωση, επιμένω ότι οι όμιλος του Champions League είναι μονόδρομος και η απόλυτη καταξίωση, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι νέος στη διοργάνωση, όχι ισχυρός και θα χρειαστεί μια υπέρβαση για να ταρακουνήσει την Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα έχει τον ίδιο σχεδόν χαρακτήρα, όπως του τον προσδίδουν οι προσωπικότητες των ποδοσφαιριστών του. Έχει μονάδες, χρειάζεται μερικές ακόμη που θα είναι πιο ικανές από τους τραυματίες απόντες και από αυτόυς που αποχώρησαν, ειδικά από τη μεσαία γραμμή και την επίθεση.

Ο Σαββιδης έχει μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία. Αν την εξαντλεί στον Ντάουγκλας και τον Σοάρες, δεν είναι σε καλό δρόμο. Ούτε καν ο Κοεντράο δεν προκαλεί αίσθηση, δεν είναι σε κατάσταση να προκαλέσει δέος στον αντίπαλο.

Πρέπει να κάνει το δυναμικό και κρίσιμο μπάσιμο των μεταγραφών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x