Σταύρος Χονδροθύμιος

Ο ΠΑΟΚ έπαθε και έμαθε!

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει στο sportfm.gr για το «mea culpa» των ιθυνόντων του ΠΑΟΚ στο βόλεϊ και τα σωστά βήματα που ακολούθησαν για να φτάσουν στους τελικούς της Α1 βόλεϊ.

Καιρό είχαμε να δούμε τόσο συγκλονιστικούς αγώνες που μέχρι τον τελευταίο πόντο, δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει το νικητή. Χορτάσαμε βόλεϊ και μάλιστα υψηλότατου επιπέδου. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μας χάρισαν αξέχαστες συγκινήσεις και μετά από το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο, οι ημιτελικοί του πρωταθλήματος απέδειξαν ότι αυτό που παρακολουθήσαμε στους τελικούς που προηγήθηκαν, μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Νικητής αυτή τη φορά ήταν ο «δικέφαλος» με πρωταγωνιστές τον Σμαραγδή που ήρθε από τον πάγκο και «αναγέννησε» την ομάδα του, τους σταθερά καλούς Λι και Κουρνέτα και τους… καταλύτες Χιμένες – Σεπέδα. Από τις «ορέξεις» και την απόδοση των Κουβανών κρίθηκαν όλες οι αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες κάτι που όμως αποτελεί ευχή και κατάρα για κάθε προπονητή!

Φυσικά, ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Γιάννη Καλμαζίδη για την εξαιρετική δουλειά του, ο οποίος επανήλθε στον πάγκο του ΠΑΟΚ στις 7 Δεκεμβρίου. Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση φάνηκε να αναγνωρίζει ένα από τα δικά της λάθη του καλοκαιριού , να καλεί πίσω εσπευσμένα τον προπονητή που της χάρισε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της πέρυσι, αυτός να αναλάβει να δημιουργήσει στο μέσον της σεζόν έναν καινούργιο ΠΑΟΚ και μαζί με τις νέες προσθήκες να… αναστήσει αγωνιστικά και ψυχολογικά τον «δικέφαλο».

Παράλληλα μέσα στη χρονιά έγιναν τέσσερις μεταγραφές, ώστε να δοθεί η απαιτούμενη ώθηση. Και τι μεταγραφές! Τον αρχηγό της Εθνικής των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Λι, τον ακραίο συμπατριώτη του Τζέισον Γιαμπλόνσκι και τους έμπειρους Έλληνες διεθνείς, Νίκο Σμαραγδή και Γιάννη Τακουρίδη έντυσε στα ασπρόμαυρα ο πρόεδρος του ΤΑΠ, Αντώνης Τσαλόπουλος και έτσι πλέον έδωσε στον Καλμαζίδη όλα τα εφόδια για να μεταμορφώσει και πάλι τον ΠΑΟΚ από ρολίστα σε πρωταγωνιστή!

Κάπως έτσι έχει γραφτεί η ιστορία του φετινού ΠΑΟΚ, που είχε τα σκαμπανεβάσματά του, τα μεγάλα σφάλματα του καλοκαιριού, τις διορθωτικές κινήσεις του χειμώνα, τους δύο διαδοχικούς χαμένους τελικούς ενώ είχε ματς μπολ και στη συνέχεια την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος, κόντρα στον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ολυμπιακό. Ένα ακόμα όνομα πρέπει να αναφερθεί για να συμπληρωθεί το… ιδιόμορφο παζλ αυτής της ομάδας, αυτό του Κώστα Μαργαρίτη!

Αυτός είναι ο άνθρωπος – κλειδί που κρύβεται πίσω από τον ερχομό του αρχηγού της Εθνικής Κούβας, Ρολάντο Σεπέδα, και πέρυσι του Χαβιέ Χιμένες. Η έλευση Κουβανών βολεϊμπολιστών και γενικότερα αθλητών είναι μεγάλη υπόθεση, διόλου εύκολη, καθώς μέχρι πρότινος δεν επιτρεπόταν οι μεταγραφές και όσοι έφευγαν από την πατρίδα τους, αυτομολούσαν, ενώ στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι μετακινήσεις έχουν γίνει με τη σύμφωνη γνώμη της ομοσπονδίας της Κούβας. Ο Έλληνας μάνατζερ είναι συνεργάτης ενός Αργεντινού συναδέλφου του, ο οποίος έχει σχεδόν αποκλειστικά τα δικαιώματα των Κουβανών παικτών και ορίζει ουσιαστικά τις τύχες τους. Οι άριστες σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ, οδήγησαν σε αυτήν τη συνεργασία, φέρνοντας τους δύο ταλαντούχους παίκτες στη Θεσσαλονίκη με συμβόλαια που δεν είναι μάλιστα υπέρογκα και έτσι άμεσα ανέβηκε η ομάδα σε πρωταγωνιστικό επίπεδο!

Απομένει ο τελικός κόντρα στον Φοίνικα Σύρου, για να πάρει το πρωτάθλημα και να σώσει μια χρονιά που άρχισε στραβά, που έχασε μέσα από τα χέρια του δύο τίτλους έχοντας φτάσει πρώτος σε ματς μπολ κι αν δεν τα καταφέρει, τότε παρά τις πολλές διορθωτικές κινήσεις, το αποτέλεσμα θα είναι… μηδέν εις το πηλίκο! Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΠΑΟΚ είδε τα λάθη, τα παραδέχθηκε, τα διόρθωσε και ξαναμπήκε στο σωστό δρόμο, έγινε και πάλι ισχυρός και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απολαύσουμε εξαιρετικούς αγώνες κόντρα στον πάντα δυνατό Ολυμπιακό.

Ποιος δεν θα ήθελε να κρατούσε μερικά ακόμα ματς αυτή η σειρά των ημιτελικών;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x