Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ, η Τσέλσι και τα τρία γουρουνάκια

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την άνιση αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι και το δρόμο που καταλήγει σε επιτυχίες, τις οποίες δικαιούται από πέρσι.

Τιμής ένεκεν, ήττα με ένα μόνο γκολ.

Επειδή δεν τους… ενόχλησε κανείς στο ξενοδοχείο, επειδή τους σεβάστηκαν ως σπουδαία ποδοσφαιρικά μεγέθη, ως πραγματικοί αστέρες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, οι Άγγλοι σταμάτησαν στο 0-1 και δεν το κυνήγησαν το δεύτερο γκολ, όσο θα έπρεπε. Ίσως ο ΠΑΟΚ, αν τυχόν τους είχε βάλει ένα γκολ και ισοφάριζε, τότε ίσως να έβαζαν το… τούρμπο σε λειτουργία και να βλέπαμε μια άλλη Τσέλσι.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ο αγώνας με την Τσέλσι, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τους άλλους δύο του ομίλου (Μπάτε και Βίντι) είναι μια χαμένη υπόθεση.

Μην ζητάμε πράγματα από τον αγώνα με τους Άγγλους. Είναι απλησίαστοι. Δεν παίζονται.

Το να αναλύσεις την τακτική του… ΟΦΗ, όπως σχεδόν την αντέγραψε ο Λουτσέσκου από τον αγώνα της Κρήτης, με ενισχυμένη την άμυνα για να συγκρατήσει το… θηρίο, είναι μάλλον άσκοπο. Δεν θα το ξαναδούμε πολύ σύντομα.

Λέμε καιρό τώρα ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί, κι αυτό, προφανώς θα το πετύχει με καλύτερο ποδόσφαιρο κι όχι αντιμετωπίζοντας το φαβορί για την κατάκτηση του Europa League παίζοντας αναγκαστικά με το κεφάλι σκυμμένο πάνω από την άμυνα.

Και να σας πω το άλλο: Η Τσέλσι θα καθαρίσει όλα τα παιχνίδια και ίσως σε ορισμένα από αυτά να φορτώσει τις αντίπαλες εστίες, γεγονός που θα βολέψει και τον ΠΑΟΚ.

Είναι άχαρος ο ρόλος του προπονητή και των παικτών όταν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν έχουν τύχη σε έναν αγώνα σαν αυτό με την Τσέλσι. Γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα μας ότι δεν θα καταφέρουν πολλά πράγματα κι αν τελικά κρατήσουν το μηδέν, θα επρόκειτο για μια σπουδαία επιτυχία.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε μια ακόμη διαδρομή σε όμιλο του Europa League και είναι απλά μια ομάδα που μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς και σε μεγάλα παιχνίδια. Πόσα άλλωστε είναι τα παιχνίδια που αποτελούν σημείο αναφοράς για κάθε σεζόν. Σαν αυτό με μεγάλες ομάδες του πλανήτη κι ότι καλό έχει απομείνει εντός συνόρων για να αποδείξει σπίτι είμαστε τα αφεντικά.

Μια σειρά από αγώνες οριστικής καταξίωσης και επικράτησης, που θα τον οδηγήσουν πιο ψηλά και εκεί που θα πρέπει να τερματίσει, έρχονται στη συνέχεια και σε αυτούς θα συμπεριλάβουμε μέχρι και τον αγώνα κυπέλλου με τον… επαναπατρισμένο Άρη.

Είναι καιρός να ανοίξει ταχύτητα και στον ελληνικό χώρο, χωρίς να κάνει έκπτωση στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και να μην ξεχνά ότι ο… κακός ο λύκος παραμονεύει και δεν θα πρέπει να δικαιώματα. Σαν τα τρία γουρουνάκια, από τα οποία δύο δεν πρόσεξαν και έκαναν σπίτι χωρίς γερά θεμέλια. Αν προσέξει, λοιπόν, δεν του ξεφεύγει τίτλος και στην Ευρώπη έχει λόγο για να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

Και οι αγώνες με την Τσέλσι, την κανονική κιόλας, όχι τα «δευτερότριτα» του Σάρι θα είναι ένα παράσημο, μερικές ακόμη χρήσιμες παραστάσεις από κόντρα που έχει άρωμα Champions League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x