Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και ο Γενάρης που έρχεται

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr γράφει για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, τον Γενάρη και τις μεταγραφές, τον Λουτσέσκου και τη διαχείριση του ρόστερ.

Ότι το θηρίο αναπνέει και ατενίζει το μέλλον με την ίδια αισιοδοξία, όπως κάθε προηγούμενη περίοδο, είναι που κάνει το πρωτάθλημα ακόμη πιο ενδιαφέρον και αναμένω με μεγάλη αγωνία τη βαθμολογία στο τέλος του χρόνου.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Να περάσει ο ΠΑΟΚ και οι συν αυτώ από ορισμένες δύσκολες δοκιμασίες, να δούμε αν θα καταφέρει να βρει ρυθμό σε εντός και εκτός έδρας κόντρες κι αν θα παραμείνει ψηλά και αν θα φτάσει ακόμη ψηλότερα. Και βέβαια, να δω αν τελικά ο Ολυμπιακός μαζέψει τους βαθμούς από μια σειρά εύκολων αγώνων, με εκκίνηση τον Πλατανιά (5-1) και πως θα επιστρέψει στις πρώτες θέσεις για να επανέλθει σε τροχιά διεκδίκησης.

Πολύ σύντομα, μετά από το πρώτο ικανό (για συμπεράσματα) δείγμα, με την προσθήκη του Ατρομήτου στις πρώτες θέσεις κι όσα ελάχιστα έχει δείξει ο Ολυμπιακός, την υποχώρηση του ΠΑΟ και τη «σκληράδα» της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις αδυναμίες του.

Δεν μου φαίνεται ότι είναι μόνο τα εκτός έδρας που αφελώς καταλήγουν σε αποτυχία. Δεν μπορεί να στηρίζεσαι σε αγώνες με τη Λαμία και τον Αστέρα, σε ευχάριστα απογευματινά στην Τούμπα, με αδύναμους αντιπάλους, για να κτίσεις χαρακτήρα. Είναι τα μεγάλα παιχνίδια. Τα δύο πρώτα δεν είχαν αίσιο τέλος και δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ υπολείπεται σε δυνάμεις. Ίσως να ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του και στο ΟΑΚΑ και στο Καραϊσκάκη. Κι αυτό είναι που ενισχύει τον προβληματισμό για το κατά πόσο επιτυχημένη είναι η διαχείριση του πλούσιου υλικού. Τα λάθη του Λουτσέσκου, τα λάθη των πιο έμπειρων παικτών του, πάνε πίσω μια ομάδα που θα μπορούσε σήμερα να είναι και στην κορυφή με διαφορά από τον δεύτερο και στην Ευρώπη με πορεία στους ομίλους του Europa League. Μην το ξεχνάτε αυτό…

Ο Ιανουάριος, ο μεταγραφικός μήνες, ίσως βρούμε τον ΠΑΟΚ να προχωρά σε διορθώσεις και αυτό δεν είμαι βέβαιος ότι θα είναι το καλύτερο, αν δεν πρόκειται για μια-δύο προσεκτικές κινήσεις και με παίκτες που θα είναι καλύτεροι και με πιο έντονη ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Ό,τι λείπει και είναι απαραίτητο.
Αν δεν προκύψει καμία προσθήκη, και πάλι ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να τερματίσει πρώτος. Οι παίκτες, επειδή υπάρχουν αρκετοί καλοί, θα βρουν τον τρόπο να συντονιστούν. Από κει και πέρα θα είναι θέμα προπονητή να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες και να αποφύγει λάθη, που θα φρενάρουν την ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x