Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος και μια χρονιά που δεν πρέπει να πάει χαμένη

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για μια κρίσιμη περίοδο, ένα ματς με τον Πανιώνιο, που προσφέρεται για restart και δυό στόχους που δεν έπαψαν να 'ναι κίνητρο για να μην πάει χαμένη η σεζόν.

Στο μετα-Ολυμπιακό σύνδρομο που διακατέχει τον ΠΑΟΚ, η ήττα από την ΑΕΚ μοιάζει συγκυριακή, αν υπολογίσουμε τις ατυχίες που συσσωρεύτηκαν στο μισό του αγώνα του ΟΑΚΑ.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Όλα πήγαν στραβά από την αρχή, είτε λόγω του γκολ που σημειώθηκε πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, είτε διότι η συνέχεια δεν ευνοείσαι σε καμία των περιπτώσεων την επανεκκίνηση του ΠΑΟΚ, με σκοπό να ισορροπήσει το σκορ.

Θα ήμασταν άδικοι να καταδικάσουμε τον Ίβιτς και τις επιλογές του, που μπορεί να ψάχνει μόνιμα την αιτία του κακού στους ποδοσφαιριστές του και κάνει μεγάλο λάθος σε αυτό, επειδή τους εκθέτει συνεχώς, αλλά, είναι αλήθεια και θα πρέπει να το παραδεχθούμε, ότι είχε λιγότερη ευθύνη από προηγούμενες δοκιμασίες.

Μεγαλύτερη ήταν η ευθύνη στο Καυτανζόγλειο, καθότι υπήρχε (θεωρητικά τουλάχιστο…) υποδεέστερος αντίπαλος και θα έπρεπε να είχε σπάσει την παράδοση- κατάρα που κρατά 20 χρόνια τώρα και δεν μπορεί να νικήσει.

Ίσως να είναι πιο μεγάλο το μερίδιο της ευθύνης του διότι δεν έχει φροντίσει να κρύψει η ομάδα του μια αγωνιστική κοιλιά, που φρέναρε την ξέφρενη πορεία των ρεκόρ με μια ντουζίνα νίκες.

Σημειωτέον είναι… τώρα που χρειάζεται να φορτσάρει και να κλείσει οριστικά τον κύκλο των αγώνων που θα του εξασφαλίσουν δύο πράγματα:

Πρώτον τα πλέι-οφ και δεύτερον τις καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες για να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του κυπέλλου.

Τα έχουμε ξαναπεί και δεν υπάρχει καμία έκπτωση, πρώτη θέση πλέι-οφ και το κύπελλο. Είναι αυτό που θα δημιουργήσει την αίσθηση της χρονιάς που δεν πήγε –και πάλι- χαμένη, αλλά, άφησε πίσω της κάτι σπουδαίο και ανταποδοτικό της επένδυσης του Σαββίδη.

Η περίοδος που ακολουθεί είναι κρίσιμη. Ακόμη και ο αγώνας με τον Πανιώνιο, που, δυστυχώς, δεν αντιμετωπίζεται, αν κρίνουμε από την ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη, ως ντέρμπι ομάδων που διεκδικούν και βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει διαθέτει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ θυμηθεί πόσο ποιότητα κουβαλούν ορισμένοι ποδοσφαιριστές του και το καθαρίσει χωρίς να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x