Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟ και ο Μπεργκ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ καιο τον αγώνα με τον ΠΑΟ, τον Μάρκους Μπεργκ και τη μεταγραφή που θα αλλάξει οριστικά την ομάδα.

Να φτάσουμε Γενάρη και να συζητάμε για ένα σωρό αλλαγές που θα διαφοροποιήσουν την εικόνα του ΠΑΟΚ, για το υπόλοιπο της σεζόν, το αντιμετωπίζω με πολλές επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα λειτουργήσει. Κατά πόσο θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να διαγράψει;ψει μια ανοδική πορεία, να βελτιωθεί και να κατακτήσει στο τέλος το πρωτάθλημα. Διότι το ζητούμενο δεν έχει αλλάξει. Μέχρι κι ο Λουτσέσκου το έχει αντιληφθεί...

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com

Θα μπορούσα, ωστόσο, να δεχθώ μια μικρή “ανατροπή” και μια προσπάθεια από τη διοίκηση Σαββίδη να αποκλείσει τις πιθανότητες να χαθεί και φέτος η ευκαιρία (πότε είχε χαθεί άλλη φορά...) να πάρει τίτλο.

Να αποκτηθεί ένας ή δύο ποδοσφαιριστές, της συνομοταξίας του Μπεργκ και να αποδείξει οριστικά και με τον πλέον πειστικά τρόπο ότι είναι η καλύτερη ομάδα και δεν θα μπορεί να συγκριθεί με κανέναν μέσα από το γκρουπ των διεκδικητών. Θα αποκτη΄σει ένα σημαντικό προβάδισμα που προφανώς θα αποτυπώνεται στα αποτελέσματα, διότι ότι μιλάμε για τον Σουηδό killer δεν μιλάμε για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, αλλά,για το απόλυτο όπλο επικράτησης.

Στην ουσία, ένας Μπεργκ είναι τόσο καλός και χρήσιμος για τον εαυτό του, αφού εκτελεί με προσωπικές ενέργειες και για το

σύνολο, αφού γνωρίζει πως να συνεργάζεται με τους άμεσους συμπαίκτες του και να τους δίνει αξία. Μεγαλύτερη από αυτή που τους αναλογεί βάσει των προσόντων τους.

Αν ο Σαββίδης επιθυμεί κάτι πολύ σπουδαίο, που θα εκτοξεύσει την ομάδα του και θα του... στείλουν το πρωτάθλημα σπίτι με το κούριερ, τέτοιες κινήσεις είναι υποχρεωμένος να κάνει. Τόσο εντυπωσιακές, λίγο πιο ακριβές από όσες έχει επιλέξει μέχρι τώρα. Είναι το κάτι παραπάνω που θα του... απονείμει τον τίτλο.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟ είναι κάτι ιδιαίτερο όχι επειδή θα υπάρχει επιτέλους κόσμος στην κερκίδα, μετά από αρκετό καιρό. Ο ΠΑΟ είναι ομάδα που δεν χαρίζεται, ειδικά στον ΠΑΟΚ, όποια κι αν είναι τα προβλήματά του. Δεν είναι παιχνίδι που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ έναν διαλυμένο αντίπαλο. Ούτε ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίσει με αυτόν τον τρόπο τους “πράσινους”, ούτε καν άλλους υποδεέστερους αντιπάλους. Δεν του το επιτρέπει άλλωστε η απόδοσή του. Εκτός κι αν αποδείξει ότι έχει βελτιωθεί και μάλιστα η βελτίωση είναι εντυπωσιακή και παρουσιαστεί όσο ποιοτικός επιβάλλουν οι προδιαγραφές των ποδοσφαιριστών του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x