Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ που χάνει από κάποια Ζίμπρου

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα του ΠΑΟΚ από την Ζίμπρου και τον Άγγελο Αναστασιάδη, που ζητάει από τους παίκτες του, περισσότερα από αυτά που μπορούν.

Η διαφορά ανάμεσα στον Άγγελο Αναστασιάδη και σε ένα σωρό άλλους προπονητές και κυρίως στους προκατόχους του, στον πάγκο του ΠΑΟΚ, είναι ότι δεν πρόκειται να προσαρμοστεί στο περιβάλλον, αλλά, θα προσαρμόσει το περιβάλλον στον Άγγελο. Κι αν δεν τα καταφέρει, θα πάει στην ευχή της Παναγιάς, γιατί, όπως γνωρίζουμε όλοι μας, από το αποτέλεσμα κρινόμαστε.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr



Σε αυτή τη διαπίστωση, η οποία λίγο έως πολύ σας έχει απασχολήσει, είτε την αντιμετωπίσατε χαλαρά είτε με σοβαρότητα, βρίσκεται μια τουλάχιστο απάντηση στο ερώτημα που αναδύθηκε από την ήττα στο Κισινάου.

Αφορά φυσικά τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, από τους οποίους ο Άγγελος ζητά πολλά περισσότερα από όσα τελικά μπορούν να αποδώσουν. Αναζητά λύσεις σε προβλήματα που δεν μπορούν να του προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές του, ειδικά στον επιθετικό τομέα.

Ίσως να είναι νωρίς για συμπεράσματα. Αλλά, από την άλλη σκέφτεται κανείς ότι αυτή η Ζίμπρου, αυτή η τυχαία ομάδα που ίσως να μην στεκόταν ούτε στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν δικαιολογείται να έχει φιλοδοξίες απέναντι σε ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Σαν τον ΠΑΟΚ που σέβεται τον ευατό του, που υποτίθεται ότι διαθέτει ορισμένους ποδοσφαιριστές- προσωπικότητες, εγωιστές και ηγέτες για να αποφύγει το πατατράκ.

Ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ κάνει τελικά μια επίδειξη δύναμης στον αγώνα-ρεβάνς, που κάπως έτσι θα γίνει, αυτή η ήττα, κάτι έχει να μας πει.

Πολλά περισσότερα από όσα «είπε» στον προπονητή η ισοπαλία με την Ίντερ και η νίκη με τη ΚΠΡ.

Θα πρέπει να δεχθούμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει ομάδα που θα έχει εξασφαλισμένη τη νίκη ακόμη κι όταν παίζει λιγότερα καλά από όσο χρειάζεται, σε αναμετρήσεις με ομάδας κακής ποιότητας, όπως η Ζίμπρου.

Δεν διαθέτει τη δυναμική που θα εγγυηθεί ότι σε κάθε παιχνίδι, υπάρχει κάποιος που θα πάρει αυτή την ομάδα από το χέρι και θα την οδηγήσει στην επιτυχία κι ας μην βλέπεται. Θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ, διότι είναι προβλέψιμη και εύκολα διαχειρίσιμη από τον αντίπαλο.

Αν δεν ενισχυθεί ουσιαστικά, αν δεν υπάρξουν ποδοσφαιριστές στο βασικό σχήμα που θα δώσουν χαρακτήρα, ειδικά στην επίθεση, οι… συγκινήσεις θα είναι πολλές.

Πολύ σημαντικό!

Κάτι τελευταίο που αφορά τους ανώριμους –δήθεν- επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ (κι όλων των ομάδων με την ίδια τακτική), που προσβάλουν με τη συμπεριφορά τους φιλάθλους. Δεν μαθαίνουν από τους μεγάλους αθλητές, που είναι πάντα στη διάθεση του κοινού, που απαντούν σε κάθε ερώτημα και που έμαθαν να μιλούν και στις νίκες και –κυρίως- στις ήττες.

Είναι ανήθικο για τους φίλους της ομάδας να μην ακούν, να μην διαβάζουν δηλώσεις, απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν στην αγωνιστική εικόνα, επειδή οι ποδοσφαιριστές έχουν μάθει να κρύβονται στα αποδυτήρια, στις πίσω θέσεις του πούλμαν ή να φυγαδεύονται από τις πίσω πόρτες.

Η ομάδα γίνεται ομαδούλα διαθέτοντας ποδοσφαιριστές που δεν διαθέτουν το θάρρος της γνώμης τους, που δεν έχουν το σθένος να αντικρίσουν τους οπαδούς, όλους αυτούς που πληρώνουν για να τους χειροκροτήσουν, να τους στηρίξουν.
Άραγε ποιος θα τους το εξηγήσει επιτέλους ποιο είναι το σωστό; Ο προπονητής, η διοίκηση, το τμήμα επικοινωνίας;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x