Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ σηκώνει το βλέμμα και κοιτάζει το νταμπλ

O Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την πρόκριση και το τρολάρισμα με τη γιγάντια σημαία επόπτη, την εξυγίανση και φτάνει μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Φαίνεται όσο ακριβώς και λογικό: Να παίρνεις την πρόκριση χωρίς να προσπαθήσεις πολύ, επειδή ο αντίπαλος δεν μπορεί να σε κοντράρει και δεν θα σε αποκλείσει ούτε σε πέντε συνεχόμενα 90λεπτα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Ο ΠΑΟΚ πήρε ανέτως το εισιτήριο της πρόκρισης, όχι επειδή είχε μπει ένα γκολ οφ-σάιντ, που κοντεύει να γίνει viral στο Περιστέρι, εξ ου και η τεράστια σημαία βοηθού διαιτητή, που ανέμισε στην κερκίδα από ευφυέστατο οπαδό του Ατρομήτου.

Να μην σας περιγράφω λεπτομέρειες, τα είδατε, τα διαβάσατε για τον φίλο του Ατρομήτου, που μας χάρισε μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του φετινού ποδοσφαιρικού κολαστήριου, όπου δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για σπουδαία εξυγίανση, αλλά, περισσότερο το λες… αντίποινα, εκδίκηση, τώρα θα δείτε τι μας… κάνατε τόσα χρόνια.

Αυτό, δηλαδή τελικά το πόσο εξυγίανση εξελίσσεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και που οδηγεί, θα το «πιάσω» στο τέλος. Όχι ότι θα κρίνει οριστικά τους τίτλους, όπως και το περσινό οφ-σάιντ του κυπέλλου... Αλλά, για να μην κοροϊδεύουν κάποιοι στη μούρη μας και μας μιλούν για κάτι που δεν είναι καλύτερο ή είναι καλύτερο αλλά, ποτέ δεν ήταν κανονικό. Ένας παράγοντας του ΠΑΟΚ, προσπαθούσε τις προάλλες να μου εξηγήσει ότι απλά, τώρα, τα στραβά δεν είναι τόσο συχνά. Η συχνότητα μας μάρανε.

Βέβαια, όλα αυτά, τα παραθέτω μέσα από το φτωχό μου το μυαλό και τις εικόνες που συλλέγω από τα γήπεδα του φετινού ποδοσφαιρικού… άτλαντα και με αφορμή τον ευρεσιτέχνη οπαδό του Ατρομήτου με τη σημαία των 10 σχεδόν τετραγωνικών να σηκώνεται πίσω από τον επόπτη, στην πρώτη κιόλας φάση που ο Μάτος βγαίνει με πλεονέκτημα σε επίκαιρη θέση.

Είχε τη μνήμη του γκολ-οφσάιντ του Πέλκα, στο πρώτο παιχνίδι (2-0) και ήρθε να δέσει με το δεύτερο στα Γιάννενα, τι να κάνει ο άνθρωπος, το φιλοσόφησε και αποφάσισε να αντιδράσει με τον πιο εύστοχο τρόπο.

Ο ΠΑΟΚ της πρόκρισης στο Περιστέρι, με αρκετές αλλαγές, περνά από το μικροσκόπιο με ένα- δύο πρόσωπα. Το έξης ένα δηλαδή: τον Αζεβέδο. Να πει κανείς ότι ενθουσιάστηκε με τον Αζεβέδο. Νομίζω ότι ούτε και στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ περιμένουν να δούνε τον Ρομπέρτο Κάρλος… Κάτι λιγότερο θα είναι τελικά, όοοοοταν θα παίζει…

Ο ΠΑΟΚ με το γκολ του Σάκχοφ έδεσε το γλυκό, σκεφτόταν, όσο του επέτρεψε ο Ατρόμητος την κλήρωση των ημιτελικών και τον αγώνα με τη Λάρισα. Και τα δύο την ερχόμενη Δευτέρα, με την κλήρωση να προηγείται χρονικά.

Δεν ήταν καθόλου… ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, ειδικά όταν βρήκε απέναντί του τον κανονικό Ατρόμητο, δηλαδή, με Βασιλακάκη, που είναι σημαντικός για τη λειτουργία του και Κωτσόπουλο. Ο Λουτσέσκου έψαξε ροτέισον και κάτι παραπάνω για να φρεσκάρει την ομάδα του, με Κρέσπο και Μπίσεσβαρ και κάπου εκεί το πράγμα άρχισε να εξομαλύνεται, να οδεύει σε μια ανώδυνη διαδικασία με τερματισμό την πρόκριση. Δεν περίμενα το γκολ του Κάνιας, ούτε πανικοβάλλομαι από την τριπλή ευκαιρία του Κωτσόπουλου για να αποφανθώ περί της αναμενόμενης πρόκρισης.

Το νταμπλ είναι μια καλή συζήτηση, τόσο ευχάριστη, όσο και ιστορική για τον ΠΑΟΚ που δεν τα καταφέρνει σε δύο ταμπλό.

Μπορεί και είναι το φαβορί για να φτάσει και στις δύο διακρίσεις. Μέχρι τότε βέβαια, θα επαναφέρω στις υψηλές πιθανότητες την ΑΕΚ, καθότι θα έχει φτάσει στην Τούμπα (αν δεν συμβεί κάτι που θα την υποχρεώσει να υποχωρήσει) για να διεκδικήσει πρωτάθλημα, μέσα από σκληρές δοκιμασίες. Θα είναι καλά προπονημένη κι ο ΠΑΟΚ θα έχει στα πόδια του ένα υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αυτή την πρόκριση με τον Ατρόμητο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x