Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ στο δρόμο του Champions League

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για ανανεώσεις, για προγραμματισμό και απαιτήσεις μιας δοκιμασίας σε επίπεδο Champions League, που θα χρειαστεί μεγαλύτερη, περισσότερη ποιότητα ποδοσφαιριστών.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Είναι καιρό τώρα που απασχολεί η επόμενη μέρα για τον ΠΑΟΚ, που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, ξεκινώντας από το μονοπάτι των πρωταθλητών, μια πιθανότητα παραπάνω να φτάσει σε όμιλο του Champions League, την έχει.

Είναι επίσης σημαντικό που όλο αυτόν τον περιβόητο προγραμματισμό θα τον τρέξει εν μέσω μιας φιέστας για την κατάκτηση ενός ή και δύο τίτλων, γεγονός που δεν επιβάλλει κανόνες πίεσης.

Είναι και ότι υπάρχει πλέον μια διαδρομή που δεν είναι μικρή, για νέα και παλιότερα στελέχη του ΠΑΟΚ, ακόμη και για τους Σαββίδηδες, που δεν το έχουν και πολύ με το ποδόσφαιρο, σε ότι αφορά σε αρκετούς τομείς και αν είναι να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο πράγματα, την αποστασιοποίηση και την ενεργή συμμετοχή, τα τους προτείνεις το πρώτο ανεπιφύλακτα, έστω και με διακριτικό τρόπο.

Στην ουσία του πράγματος, κι αν δεν υπάρχουν αυτοκτονίες, δηλαδή, φαινόμενα σαν τα περσινά, να μην το κουράζουμε, είναι σημαντικό που βλέπουμε μερικούς από τους 30φεύγα να μένουν, αλλά, όχι ότι ενθουσιάζεται κανείς στην ιδέα ότι του χρόνου θα τραβήξουν κουπί, παίζοντας για όλα τα λεφτά του Champions League και ταυτόχρονα θα υπερασπιστούν ένα-δύο τίτλους εντός Ελλάδας.

Όλοι βλέπουν το καλοκαίρι των προκριματικών και της μεγάλης δοκιμασίας και χαμογελούν, όχι γιατί έμεινε ο Κρέσπο και θα είναι πάλι παρέα (αν είναι…) με τον Βαρέλα ή τον Ισλανδό. Αλλά, γιατί ελπίζουν ότι θα υπάρχουν καλύτερες μονάδες από τον Σάκχοφ ή τον κουρασμένο Μάτος. Καλύτεροι γενικότερα και όχι οι ίδιοι, που όλοι γνωρίζουμε ότι φτάνουν ως ένα σημεία παρέα με τον ΠΑΟΚ, αλλά, πόσο ακόμη να τον τραβήξουν παραπέρα. Μάλλον ολοκληρώνουν τη διαδρομή τους.

Κι ο Λουτσέσκου, κι όποιος άλλος, Μπράνκο και οι συν αυτώ, δεν μπορεί παρά να τα επικροτούν εφόσον επιθυμούν να διακριθούν για τις επιλογές τους, που όσο περισσότερο ασφαλείς είναι τόσο καλύτερα για τον ΠΑΟΚ.

Είναι, λοιπόν, καιρός, πέρα από τις ρήτρες πώλησης (σαν του Ζαμπά…) και αγοράς και τα σουλάτσα στην Πορτογαλία για τον Ολιβέιρα κι όποιον άλλο… Μέσι πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του, καλό θα είναι να μη γίνει καμία «έκπτωση» ή παραχώρηση στις αξιολογήσεις των ποδοσφαιριστών που θα στεφθούν πρωταθλητές και κυπελλούχοι.

Ξέρετε, όταν φτάνει μια μέρα που έχεις κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από αιώνες, είναι λογικό μεν να θέλεις να πριμοδοτήσεις ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν. Αλλά, το να τους διατηρήσεις στο ρόστερ, ενώ υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες, θα το πληρώσεις αργότερα, όταν θα πρέπει να παίξεις στο επόμενο επίπεδο και δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς. Τότε, προφανώς δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές, αλλά, κάποιος σαν τον Σαββίδη, που έλεγε στον έναν «εσύ εδώ θα μείνεις» κι άλλα τέτοια, για να μη χάσει το… κελεπούρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x