Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ στο κόκκινο δωμάτιο

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ του Λέο Ζαμπά, για τη Βασιλεία και τα εκατομμύρια που… δεν ξόδεψε ο Σαββίδης ώστε να εκτοξεύσει την ομάδα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Με τη μεταγραφή του Ζαμπά σκέφτηκα ότι τελειώσαν τα ψέματα και ο Σαββίδης το πήρε στα σοβαρά.

Δεν θα ξοδεύει πενταροδεκάρες σε σχέση με τους στόχους που έχει θέσει κι που τον υποχρεώνουν να δώσει πολλά περισσότερα από μερικά ψωροεκατομμύρια που ήταν πάντα λιγότερα από του Ολυμπιακού. Που ήταν όσα… δεν του έφταναν για να κλειδώσει το πρωτάθλημα. Καλά, έκανε κι αυτός τα… αυτογκόλ του, όπως πέρσι, αλλά, στην ουσία του πράγματος, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ποτέ δεν ήταν πολλά τα χρήματα που έδινε σε σχέση με αυτά που επιθυμούσε να πετύχει η ομάδα του.

Κατά συνέπεια, έμενε με την όρεξη και αυτά που έγραφαν και έλεγε κι ο ίδιος, ότι όσα χρειάζεται να ξοδευτούν θα τα ξοδέψει, ήταν για να τα ακούνε οι αυλικοί και να τα μεταφέρουν στο ευρύ κοινό.

Από κει και πέρα, με τον Ζαμπά, με μια μεταγραφή που ξέφυγε από τα χαμηλά… βαρομετρικά και έφτασε κοντά στο δεκάρικο συνολικά, με το συμβόλαιο του παίκτη, είναι να κάνεις δεύτερες σκέψεις και να ελπίζεις ότι κάτι πάει να κάνει ο Ιβάν του Ροστόφ.

Ίσως να είναι ο ενθουσιασμός από το 1,6 δις που έλαβε για να πουλήσει τις επιχειρήσεις του με τα τσιγάρα. Είναι ότι από τα χρήματα που μπήκαν στο λογαριασμό του, είπε να κάνει κι ένα δώρο στον ΠΑΟΚ, που δεν μας έχει συνηθίσει.

Και τα χρήματα τα έδωσε και μπήκαν μέσα στη Ρωσία. Κι αυτό κάτι έχει να μας πει.

Αλλά, δεν είναι επί του παρόντος.

Ο ΠΑΟΚ, με τα εκατομμύρια που ξόδεψε για τον Ζαμπά, είναι ότι κάνει μια κίνηση εντυπωσιασμού και ταυτόχρονα μπαίνει σε ένα… δωμάτιο που δεν του επιτρέπονταν μέχρι πρότινος να φιλοξενηθεί.

Στο κόκκινο δωμάτιο ήταν ο Ολυμπιακός και έπαιζε με τα εκατομμύρια και με μάνατζερ που εκτόξευσαν την τιμή των ποδοσφαιριστών του, φτάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη. Ο ΠΑΟΚ είναι το ψάρι στην υπόθεση. Είναι καινούργιος και αν καταφέρει να στρώσει την ομάδα και να κάνει το μπαμ με τη Βασιλεία, τότε είναι που το έδεσε κανονικά με το τσάμπιονς λιγκ, μπορεί να φτάσει στους ομίλους και να απογειωθεί.

Μόνο που εδώ είναι που τα χαλάμε, διότι με τον Χατζερίντι, τις επιστροφές των δανεικών και τον Μουλέν και τον Λεβέκ ως εσωτερικές μεταγραφές, δεν κάνεις πολλά πράγματα. Δεν φτιάχνεις κλίμα για την πρόκριση κόντρα σε ομάδα σαν τη Βασιλεία.

Κορώνα- γράμματα εξακολουθείς να το παίζεις και οι πιθανότητες εξακολουθούν να είναι με το μέρος των Ελβετών.

Ο σέντερ φορ, ο μέσος- ηγέτης που υποτίθεται ότι λείπουν από το παζλ, δεν έχουν προκύψει ακόμη και η ομάδα έχει ξεκινήσει προετοιμασία.

Και δεν μιλούμε για ανάγκες που δημιουργήθηκαν σήμερα, αλλά, είναι γνωστές και είναι… πρώτης ανάγκης επιλογές, που έπρεπε να είαν γίνει καιρό τώρα.

Κι αν υποθέσουμε ότι ο Βερνμπλουμ είναι μια δύσκολη περίπτωση, ο Πούκι δεν είναι το ίδιο και ας γίνει ξεκίνημα από τον δεύτερο, τον Φιλανδό σέντερ, γιατί κρίνεται απαραίτητος, όσο ο Πρίγιοβιτς δεν θα είναι στην καλύτερή του κατάσταση μετά από χρονιά με φουλ πρόγραμμα και Μουντιάλ.

Είναι ο χρόνος αντίπαλος του ΠΑΟΚ και είναι οι μέρες που κυλούν άχρηστες όσο προχωρά η προετοιμασία και δεν έχουν προστεθεί νέα πρόσωπα, εκεί που πονά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x