Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ της πρόκρισης και των οφσάιντ

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το σκορ πρόκρισης, το μούφα-γκολ του Πέλκα, την εξυγίανση, τα αντίποινα και το παρασκήνιο που δεν ξεριζώνεται κάνοντας τα ίδια εγκλήματα.

Η αντιμετώπιση είναι αντίστροφη: Δεν μας ενοχλεί αν υπάρχει γκολ-οφσάιντ, κρυβόμαστε πίσω από το δεύτερο γκολ και μένουμε στην ουσία, καθότι το 2-0, του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου, είναι σκορ πρόκρισης.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ


Πιστεύω, μάλιστα, ότι θα πάει στο Περιστέρι και θα νικήσει και τότε θα μας πούνε ότι, «να, είδατε, δεν τα χρειαζόμαστε τα γκολ-οφσάιντ». Λογική προνηπιακής ηλικίας. Για την αντίστροφη αντιμετώπιση, μην πάτε μακριά. Στη Θεσσαλονίκη έχουν ξεσηκωθεί με το πέναλτι του Φορτούνη, λες και δεν θα ξημερώσει η μέρα που θα ευνοηθεί ο ΠΑΟΚ. Σε όλο αυτό, με τα πέναλτι και τα οφσάιντ, σας το έχω ξεκαθαρίσει ότι οι τρεις μεγάλοι θα έχουν μεταχείριση… Ολυμπιακού στα ντουζένια του. Και όποιος παρεκκλίνει από την οδηγία, αλίμονό του.

Εκείνο που δεν μπορώ να προβλέψω είναι τι ακριβώς θα δούμε από διαιτητές και «σημαίες» όταν θα έρθουν τα παιχνίδια της Τούμπας, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Εκτός κι αν έχουμε εμφράγματα νωρίτερα και δεν χρειαστεί η επέμβαση των… καλύτερων Ελλήνων διαιτητών για την ομαλή διεξαγωγή των ντέρμπι. Ας περιμένουμε. Ο ΠΑΟΚ απολαμβάνει το οφσάιντ γκολ και μια αντιμετώπιση του Μάτος που θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα με την αποβολή του, σε… άλλες εποχές. Όχι τώρα, με την περιβόητη εξυγίανση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νομίζω ότι κανείς στην κερκίδα δεν ήθελε να συμβεί αυτό: Να έρθει μούφα –γκολ. Είδα τα πρόσωπα των οπαδών όταν μπήκε το γκολ του άτυχου (αργότερα τραυματίστηκε) Πέλκα κι όλοι τους έδειχναν βέβαιοι ότι κάτι δεν πήγε καλά. Λειψός πανηγυρισμός. Αλλά, κι αυτό δε μετρά. Ο ΠΑΟΚ δεν θα βγάλει ανακοίνωση για να αποδείξει ότι είναι όσο ηθικός χρειάζεται και να αφορίσει όσους κάνουν λάθος σε βάρος των αντιπάλων τους. Και μάλιστα τόσο καθοριστικό που μπορεί να στερήσει πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Κι αυτό το έχω σημειώσει παλιότερα: Να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ ότι δεν δέχεται τέτοια ευνοϊκή υπόδειξη και την καταδικάζει. Κάτι είναι κι αυτό.
Διότι, είναι πρωτοπόρος στην εξυγίανση κι αν δεν το εννοεί με πράξεις σε τέτοιες στιγμές, γιατί να εξακολουθεί να το φωνάζει;

Ο Ατρόμητος ήταν σκληρό καρύδι ακόμη κι αν δεν έπαιξαν οι τρεις βασικοί- δανεικοί του ΠΑΟΚ (Χατζηισαϊας, Ουάρντα, Γιαννούλης). Άλλο κι αυτό… Για όσα μούγκριζαν χρόνια τώρα, περί δανεικών του Ολυμπιακού, δεν μας ενοχλούν. Το χαιρόμαστε, διότι η εξυγίανση είναι να περάσουν τα ίδια… βασανιστήρια, που μας έκαναν. Δεν μου αρέσει όλο αυτό. Όχι για τον Ολυμπιακό. Προφανώς για το δύσμοιρο το ποδόσφαιρο που χάνει συνεχώς περισσότερο κόσμο και μοιάζει να μαραζώνει. Ούτε κι όσοι βλέπουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρός και του… προσφέρονται, για να τους υπολογίζει ως «δικούς» του. Άλλο πράγμα περίμενα. Κι αν το πρόβλημα είναι ο Ολυμπιακός και το παρασκήνιό του, που είναι βαθύ και ριζωμένο στα θεμέλια του ποδοσφαίρου, εκεί να στραφείτε αποκλειστικά κι όχι στο να απολαμβάνεται προνομίων, ανάλογα της ερυθρόλευκης παντοκρατορίας.

Να μου πείτε, «εντάξει, ένα οφσάιντ ήταν… συμβαίνουν αυτά». Το δέχομαι κι αυτό. Αλλά, το θέμα είναι να βρεις τρόπο να το διαχειριστείς δίκαια και ώριμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x