Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ της… τιμωρίας του Ολυμπιακού

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την τιμωρία του Ολυμπιακού, την υποχρέωση του ΠΑΟΚ, τον τίτλο και την ανάγκη για να φτάσει πιο κοντά στην κορυφή με ποδοσφαιριστές-ηγέτες.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Οι ευσεβείς πόθοι για την τιμωρία του Ολυμπιακού, με το βολικό και… απαραίτητο -6, για να φέρει τον ΠΑΟΚ σε θέση πρωταθλητή, ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη καλλιεργήθηκε το κλίμα του… πρωταθλητή, ενισχυμένο από τοποθετήσεις επίσημων παραγόντων, ανεπίσημων… ρεπόρτερ, οπαδών και άλλων, που επωφελούνται και στήνουν σύντομες γιορτές, ανάλογες με εκείνες των τίτλων που κερδίζει η ομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες και μέχρι το Δεκέμβριο διαπιστώνεται ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει για μια ακόμη φορά.

Αυτή είναι η εικόνα ενός… παράλληλου ποδοσφαιρικού σύμπαντος, που χρόνια τώρα τρώει τον ΠΑΟΚτσή. Που του επιβάλλει ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και όταν ενίοτε τον αποβάλλει, όταν ασχολείται αποκλειστικά με το εσωτερικό της ομάδας του και δεν τον ενδιαφέρει… «τι και πως» ο αντίπαλος Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ, αλλά, δουλεύει απερίσπαστος για τους στόχους του, αναδεικνύεται και επιτυγχάνει.

Κάτι τέτοιο συνέβη με τον ΠΑΟΚ σε ένα μεγάλο κομμάτι του φετινής περιόδου και αυτός ήταν ένας από τους σοβαρότερους λόγους που κατάφερε να καλύψει χαμένο έδαφος και επανήλθε σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ξεκινώντας από την ενδέκατη θέση.

Αυτό είναι το σημαντικότερο συστατικό της επιτυχίας και σε αυτό θα πρέπει να κτίσει για να φτάσει σε τίτλο που θα κατακτήσει μέσα στο γήπεδο.

Δεν θα διαφωνήσω: Το κατεστημένο στέρησε (και) από τον ΠΑΟΚ κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση ή ένα παραπάνω κύπελλο.

Ωστόσο δεν είναι η αγανάκτηση για όσα προηγήθηκαν ο οδηγός για το αύριο της ομάδας. Είναι ένας σχεδιασμός που θα κουμπώσει σε όσα σωστά έχουν γίνει μέχρι σήμερα και έφεραν τον ΠΑΟΚ πιο κοντά στην κορυφή. Αυτή είναι η βάση που ταυτόχρονα δημιουργεί την υποχρέωση και την ανάγκη για να ενισχυθεί ουσιαστικά κι όχι με μεσοβέζικες λύσεις, με επιλογές ποδοσφαιριστών- προσωπικοτήτων, με ηγέτης κι όχι με… συμπληρώματα με βασικό κορμό που διαθέτει ήδη αξιόλογα στελέχη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x