Τάσος Νικολόπουλος

Ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς, που θέλει και μπορεί!

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης επί του Άγιαξ και δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να τελειώσει τη δουλειά στην Τούμπα. Κι αυτό γιατί έχει στον πάγκο τον Βλάνταν Ίβιτς. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.

Μια ισοπαλία με σκορ στο πρώτο παιχνίδι νοκ άουτ φάσης, θεωρείται ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ειδικά όταν ο αντίπαλος έχει μεγαλύτερο όνομα, παρότι δεν προκαλεί στην παρούσα φάση τον… φόβο του παρελθόντος. Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε εξαιρετικά (1-1) στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ και με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, κρατάει την πρόκριση στα δικά του χέρια. Επειδή, όμως, είχε κάνει ακριβώς το ίδιο και πριν από έξι χρόνια, αλλά «πληγώθηκε» στη ρεβάνς, αυτή τη φορά οφείλει να έχει διδαχθεί από το παρελθόν και να τελειώσει τη δουλειά στην Τούμπα, όπως πρέπει!

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο ΠΑΟΚ και στο παρελθόν είχε πάρει σπουδαία εκτός έδρας αποτελέσματα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, παρότι είχε τη ρεβάνς στην έδρα του, που «έβραζε» και ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει. Φέτος, τα πράγματα μοιάζουν να είναι διαφορετικά και η ομάδα δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να κάνει το βήμα παραπάνω. Και ένας από τους βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι η παρουσία του Βλάνταν Ίβιτς στην τεχνική ηγεσία.

Μπορεί ο Σέρβος τεχνικός να βρίσκεται στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας, αλλά από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου που έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο του «δικεφάλου του Βορρά», ως προσωρινός αντικαταστάτης του Ιγκόρ Τούντορ, βγάζει μια απίστευτη ωριμότητα για την ηλικία του, τόσο στα λόγια, όσο και στις πράξεις. Η παρουσία του ΠΑΟΚ στο «Amsterdam Arena» ήταν εξαιρετική, καθώς η ομάδα έδειξε έτοιμη και «φρέσκια», κάτι που πιστώνεται στον μέγιστο βαθμό στον προπονητή. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Βλάνταν Ίβιτς δούλεψε στην προετοιμασία αποκλειστικά γι’ αυτά τα παιχνίδια και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα τον δικαίωσε.

Το θέμα τώρα είναι η σωστή διαχείριση του αποτελέσματος της Ολλανδίας και να μην παρασυρθεί η ομάδα από τον άκρατο ενθουσιασμό του κόσμου και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Στο παρελθόν το έχει πληρώσει ακριβά, αλλά θεωρώ ότι τώρα είναι αλλιώς. Η υγεία που βγάζει ο ΠΑΟΚ καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας είναι και αυτό έργο Ίβιτς και πιστεύω ότι ο 39χρονος τεχνικός από χθες κιόλας, θα έχει φροντίσει να περάσει το σχετικό μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του.

Άλλωστε, ο τρόπος σκέψης του φαίνεται και στις δηλώσεις. Οι ατάκες: «Τελείωσε απλά το πρώτο ημίχρονο» και «Αν είναι καλό αυτό που πήραμε, θα φανεί στο δεύτερο ματς» δείχνουν άνθρωπο ώριμο και απόλυτα προσγειωμένο. Αν καταφέρει να λειτουργήσει ρεαλιστικά και έχοντας ισορροπημένη σκέψη (αυτό πιστεύω ότι θα γίνει) και όχι παρορμητικά και με βάση το συναίσθημα, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει επιτέλους να φτάσει ένα βήμα πριν τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Και νομίζω ότι φέτος είναι η ώρα…

Υ.Γ. 1: Τεράστια η ευθύνη του τερματοφύλακα του Άγιαξ στο γκολ του ΠΑΟΚ, αλλά αυτό που βάζει ο Τζάλμα Κάμπος είναι απλώς καταπληκτικό. Χάρμα ιδέσθαι!

Υ.Γ. 2: Ο Γιώργος Τζαβέλλας συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Άλλη μια σούπερ εμφάνιση από τον 28χρονο πρώην αριστερό μπακ, που μεγαλουργεί πλέον ως κεντρικός αμυντικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x