Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη παίζει χωρίς προπονητή

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ας υποθέσουμε ότι θα πρέπει να θέσουμε ορισμένους απαράβατους όρους:
Δεν θα κοιτάξουμε πίσω.
Δεν θα συζητήσουμε καν για όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον ΠΑΣ.
Δεν θα αναλωθούμε σε αναλύσεις που αφορούν στη νέα ήττα.
Δεν θα σταθούμε σε όσα συνέβησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τους ποδοσφαιριστές να τρώγονται σαν τα κοκόρια.
Ούτε η παράταξη- τραβεστί θα μας απασχολήσει.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Θα κοιτάξουμε μπροστά. Θα αναζητήσουμε ό,τι μπορεί να συμβεί από τώρα και στο εξής, προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση και ο ΠΑΟΚ να μαζέψει μερικούς βαθμούς, μπας και βγάλει το… γέρο από τη φυλακή, όπως λένε στο χωριό μου. Δηλαδή, να σώσει την παρτίδα και να επανέλθει δυναμικά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι-οφ.

Προφανώς, όσοι υποστηρίζαμε ότι εύκολα ή δύσκολα ο ΠΑΟΚ ανήκει στην κορυφή των πλέι-οφ και εκεί θα είναι, έχουμε… δαγκωθεί και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν πρέπει να πάει για νίκες στα υπόλοιπα παιχνίδια και να μην κάνει καμιά κουταμάρα στα Γιάννενα. Εκεί όπου νίκησε στην κανονική διάρκεια.

Αλλά, ποιος ΠΑΟΚ μπορεί να συνέλθει και να καθίσει στην κορυφή; Όχι αυτός που ξεκίνησε στα πλέι-οφ. Ενας άλλος ΠΑΟΚ. Όχι ο ΠΑΟΚ που ο Γεωργιάδης, μετά την ήττα στο Περιστέρι, είπε ότι πάλεψε και ο Σαββίδης πανικοβλήθηκε από την τραγική του εικόνα ώστε έφτασε μέχρι τα αποδυτήρια για να ξεφωνίσει τους παίκτες;

Λέτε ο Γεωργιάδης να μοίρασε συγχαρητήρια κι ο Σαββίδης να τους αποδοκίμασε. Για το δεύτερο είμαστε σίγουροι, το είπε ο ίδιος ο Ιβαν.

Αυτή η «διαφωνία» υπηρεσιακού προπονητή και αφεντικού, δεν είναι δα και τίποτε σπουδαίο. Το θέμα είναι ότι η ομάδα έκανε βήματα… όπισθεν και μέσα σε δυό μέρες αμφιβάλει κι ο πιο αισιόδοξος ότι μπορεί να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο.

Ίσως, το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί για αυτή την ομάδα, θα ήταν να είχε αποκτήσει έναν προπονητή που θα διαχειριζόταν συμπεριφορές στον αγωνιστικό χώρο κι όχι κάτι παραπάνω, προκειμένου να υπάρχει αρμονία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Ίσως, το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί, θα ήταν να υπάρχει άμεση και έγκαιρη αντίδραση στην απόλυση του Δώνη και μάλιστα, όχι στο χρονικό σημείο που προέκυψε, δηλαδή, μετά τον αποκλεισμό στην Τρίπολη.

Η παρουσία ενός ανθρώπου που θα δώσει ταυτότητα στην ομάδα, με απλές και γρήγορες κινήσεις, και όχι ενός προπονητή που ξέρει ότι μετά από δύο εβδομάδες δεν θα είναι στον πάγκο και κανείς δεν θα του ζητήσει ευθύνες για όσα θα συμβούν, είναι αυτό που λείπει. Η αλήθεια είναι ότι έλειπε καιρό τώρα, αλλά, το κακό φαίνεται ότι έχει παραγίνει.

Η ικανότητα του Γιώργου Γεωργιάδη αμφισβητείται υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται αυτή την περίοδο στον ΠΑΟΚ. Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση είναι ανυπόφορη και μάλλον αδικείται από τις περιστάσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x