Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα μέσο-ηγέτη

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την εικόνα του ΠΑΟΚ από τα δύο φιλικά και την έλλειψη ενός ηγέτη από τη μεσαία γραμμή για να ανέβει επίπεδο και να φτάσει στους στόχους του.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Από τον Τούντορ του 3-5-2, στον Στανόγιεβιτς του 3-4-3 και κάτι ψιλά… Κοινώς, την πατήσαμε αγπαητοί μου. Αν καταλάβω ότι έχουμε να κάνουμε και πάλι με προπονητή- εφευρέτη, που προσπαθεί να βάλει τους παίκτες σε σχηματισμό που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και στην ουσία δεν καταφέρνει τίποτε λιγότερο από το να αποδομήσει ακόμη κι αυτό που παρέλαβε, τότε θα έχουμε θέματα.

Μεγάλα και πολύ σοβαρά.

Αν υπάρχει ήδη μια λογική, αυτή που άφησε ο Ίβιτς και που στηρίζεται ο βασικός κορμός τον οποίο δεν ακούμπησες, δεν έκανες μεγάλες αλλαγές και επιθυμείς να εφαρμόσεις συστήματα που δεν βγαίνουν ούτε με το ρόστερ της Μπαρτσελόνα, να του πούνε κάτι του Σέρβου…

Να του το πούνε τώρα για να μην έχουμε... άλλα.

Χωρίς να υπάρχει διάθεση να καταδικάσουμε την άμυνα και το κέντρο που έμοιαζε με όλες τις συνθέσεις να είναι επιρρεπές σε λάθη και στα δύο φιλικά, αλλά πολύ περισσότερο να μην υπάρχει λογική συνύπαρξης για τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές, αν και ήταν από πέρσι μαζί, η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι για μεγάλη συζήτηση.

Ας πούμε ότι είναι νωρίς. Ότι το δεύτερο φιλικό, μετά από μερικές μόνο μέρες δυνατής προπόνησης, ήταν υψηλής… επικινδυνότητας. Ίσως ότι έπρεπε να είχε πιο χαλαρό αντίπαλο για να μαθαίνει να κερδίζει (όπως έλεγε ο νέος προπονητής…). Ίσως ότι οι παίκτες έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης…

Όλα αυτά μετρούν και τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, αλλά, δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει χρόνος και τον διαχειρίζονται επωφελώς…
Ας πούμε για το θέμα τερματοφύλακα, δεν πάει καλά, χάθηκε χρόνος, υπάρχει καθυστέρηση και δεν δικαιολογείται επειδή περίμεναν τον Οτσόα. Θα έπρεπε μάλλον να είχε γίνει πιο έγκαιρος σχεδιασμός. Μα καλά, τι έκαναν από τον Γενάρη και μετά. Αντε, να βάλουμε από το Απρίλιο… Δεν είχαν εντοπίσει μεταγραφικούς στόχους;

Μου φαίνεται ότι θα βλέπουμε το κέντρο του ΠΑΟΚ και θα μας πιάνει μελαγχολία. Θα αναπολούμε τις εποχές που υπήρχε ταυτότητα και μια τουλάχιστο έντονη προσωπικότητα στη μέση του γηπέδου, αρχηγική και εμφατική, που δίνει το σύνθημα για τη νίκη, στο κατάλληλο σημείο.

Υπάρχει λόγος σοβαρός για να ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ εκεί ακριβώς όπου λείπει ένας ηγέτης για να του προσφέρει ένας σωρό πολύτιμες υπηρεσίες και να τον καθοδηγεί σαν να υπάρχει προπονητής στην ενδεκάδα.

Ο τερματοφύλακας είναι μια πολύ σπουδαία επιλογή. Είναι, όμως, ο μέσος-προσωπικότητα που θα κάνει τον ΠΑΟΚ να ανέβει πιο ψηλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x