Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Παπάς, ο Αγγελος κι ο ΠΑΟΚ που του φταίνε όλα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού, τα παράπονα για τη διαιτησία του Παππά και εάν αυτά έπρεπε να υπάρχουν...

Θα μπορούσα να συμφωνήσω απόλυτα με όσα άκουσα από τον Αναστασιάδη για τον διαιτητή Παπά. Να του σφίξω το χέρι και να το συγχαρώ για την ψυχραιμία του.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Παρακολουθώντας τον αγώνα της Λειβαδιάς από την τηλεόραση, εκνευρίστηκα με τον άνθρωπο που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να στήσει στον τοίχο τον ΠΑΟΚ. Τον εκνεύρισε με ανύπαρκτα φάουλ, έδωσε την ευκαιρία στον Λεβαδειακό να φτάσει κοντά στην εστία του Ιτάνζ και να σκοράρει. Ήταν αδυσώπητος.

Να σας πω και κάτι άλλο:

Αν λειτουργήσω ως οπαδός, που κάπως έτσι λειτουργεί κι ο προπονητής του ΠΑΟΚ και πολλοί άλλοι στην ομάδα (δυστυχώς), με διαιτησίες σαν του Παπά, έτσι όπως παρουσιάζονται, ως μεγάλη σφαγή, θα έπαιρνα την ομάδα και θα πήγαινα σπίτι μου.

Τι να το κάνεις να αποχωρήσεις από το Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ, εκεί έχεις. εκπαιδευτεί να σε αδικούν. Από τους αγώνες που είσαι καλύτερος και πάνε να σου κλέψουν τη νίκη που ήδη έχει κατακτήσει θα πρέπει να αποχωρείς, αν υποθέσουμε ότι αυτός είναι ένας τρόπος να αντιδράσεις.

Πάμε σε κάτι άλλο:

Αυτή η περιβόητη υπόσχεση του προπονητή του ΠΑΟΚ, ότι δεν θα ασχολείται με τη διαιτησία, μου φαίνεται ότι είναι σκέτη υποκρισία. Το καταλαβαίνουμε όλοι πλέον ότι δεν μπορεί να συγκρατηθεί και οι αναφορές του για τους διαιτητές πληθαίνουν. Όσοι παρακολουθούν, δεν ήταν στη Λειβαδιά η πρώτη φορά που εξεράγη.

Θυμάμαι πάντως, είχε πει, επί των ημερών της προετοιμασίας, ότι δεν μπορεί να φταίνε στον ΠΑΟΚ συνεχώς οι. άλλοι. Μετά το μετέτρεψε σε. «θα πρέπει να κερδίσουμε και τους διαιτητές».

Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω και στα δύο. Μόνο που αντιλαμβάνεται κανείς ότι η διαιτησία είναι μόνιμα θέμα συζήτησης κι όχι δικό μας, αλλά, του ΠΑΟΚ και δεν υπάρχει διάθεση να το απομονώσουν.

Συμπληρώνω ότι δεν υπάρχει διάθεση να το αντιμετωπίσουν. Δεν μπορούν και δεν φαίνεται να προσπαθούν. Ούτε στον κόπο να γράψουν μια ανακοίνωση δεν μπαίνουν, αν και δεν νομίζω ότι τελικά βοηθά πουθενά.

Τι να του κάνει του «συστήματος» μια ανακοίνωση;

Όλα αυτά με τη διαιτησία θεωρώ ότι είναι απλά ένα μικρό κομμάτι που δίνεται μεγάλη έκταση ή χρησιμοποιείται όπως αρέσει σε ορισμένους. Σε οπαδούς, σε παράγοντες, σε δημοσιογράφους-οπαδούς-λαϊκιστές και ό,τι άλλο κινείται σε αυτούς τους χώρους.

Κανείς δεν μιλά για ένα περίεργο χέρι μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, για το οφ-σάιντ γκολ. Κι αυτά στη Λειβαδιά συνέβησαν. Δεν έπαιξαν ρόλο; Προφανώς ήταν καθοριστικές στιγμές.

Ας δεχθούμε ότι ο ΠΑΟΚ, λόγω Παπά δεν απέδωσε στο δεύτερο, όπως στο πρώτο μέρος. Δεν έφταιγε, όμως, ο Παπάς που ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν βάζουν μυαλό και εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σπασμωδικά- ανώριμα.

Δεν έφταιγε ο Παπάς που ενεπλάκη πάλι σε καυγά ο Τζαβέλλας και άφησε την ομάδα του με δέκα, σε μέρες που δεν υπάρχει πολυτέλεια να καλυφθούν ακόμη και οι βασικές θέσεις στην άμυνα και ο Αναστασιάδης βαφτίζει στόπερ όποιον βγαίνει τελευταίος από τα αποδυτήρια.

Για τον Τζαβέλλα έχω τοποθετηθεί, απλά θα υπενθυμίσω ότι αδικεί τον εαυτό του.

Αποβλήθηκε στη Λειβαδιά σε ένα αγώνα που θα μπορούσε να είναι MVP της ομάδας του.

Στο δια ταύτα, ο ΠΑΟΚ φωνάζει μόνο για αυτά που έπαθε και όσα. απόλαυσε από τον Παπά και τους συνεργάτες του, τα ξέχασε με τη σφύριγμα της λήξης.

Επίσης, επειδή δεν ήταν καθόλου. πειστικός στο δεύτερο μέρος, κινδύνεψε να χάσει τη νίκη του κι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το να σπαταλά χρόνο σε φωνές και διαμαρτυρίες για τη διαιτησία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x