Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο πιο κρίσιμος αγώνας του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον πραγματικό αγώνα στον οποίο δεν θα πρέπει να πάρει μέρος και να απέχει.

Από τη διακοπή του πρώτου ημιτελικού, της Τούμπας, μέχρι σήμερα, κύλησαν περίπου δύο μήνες και αναρωτιέμαι αν τελικά, εκείνο το μανιφέστο του Ιβάν Σαββίδη, άλλαξε έστω και στο ελάχιστο κάτι από την εικόνα της δυσοσμίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Για τις λεπτομέρειες, δηλαδή, τους ξένους διαιτητές, τη συμμετοχή των μαθητών και τον τελικό που θα επαναφέρει τη λάμψη του ποδοσφαίρου και θα ανανεώσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, ας το αφήσουμε καλύτερα κι ας ασχοληθούμε με την ουσία.

Διότι, Παπάς ή όποιος άλλος παπάς, θα υπάρξει και στο μέλλον. Και ενδεχομένως θα γίνουμε μάρτυρες αγώνων που δεν θα ξεκινήσουν ή δεν θα ολοκληρωθούν.

Κατά συνέπεια, για ποιο ακριβώς λόγο θα πρέπει να νοιώθουμε ότι έχουμε κάνει έστω και ένα βήμα εμπρός και θα πρέπει επίσης να είμαστε αισιόδοξοι ότι, τουλάχιστο από τη νέα χρονιά, αν όχι άμεσα, θα αντικρίσουμε ένα πρωτάθλημα, όπου θα αποθεώνεται το καθαρό, δίκαιο, σύννομο ποδόσφαιρο, έννοια που έχει εγκαταλειφτεί εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Και εδώ θέλω να προσθέσω κάτι πολύ πιο σημαντικό από τις αποφάσεις για να μην κατέβει στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ, που ήταν έτσι κι αλλιώς σπουδαία ή τις αρλούμπες περί της εξυγίανσης:

Το καλοκαίρι που έρχεται, ειδικά για τον ΠΑΟΚ έχει δύο κατευθύνσεις που είναι κρίσιμες για το μέλλον του. Και για την επόμενη χρονιά και για πολλές επόμενες.

Πρώτα από όλα να σχεδιάσει έγκαιρα. Να φτιάξει καλύτερη ομάδα, να δημιουργήσει καλύτερες προοπτικές. Να νοιώσει οριστικά κι όχι εν μέσω αμφίβολων- ανώνυμων μεταγραφών ομάδα που ξοδεύει και δεν αποκτά ποτέ συγκεκριμένη ταυτότητα. Να έρθει γρήγορα ένας προπονητής που θα έχει πλήρη έλεγχο κι όχι προπονητής που θα προσπαθήσει να φτιάξει το όνομά του κάνοντας μια στάση στην Τούμπα.

Και κυρίως, να μην δεχθεί ο ΠΑΟΚ να κατέβει σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει αλλάξει τους όρους συμμετοχής και εξακολουθεί να διέπεται από τους νόμους του παρασκηνίου. Να μην συμπράξει και φέτος σε πρωτάθλημα που δεν θα αλλάξει σε τίποτε, που το ποδόσφαιρο θα αντιμετωπίσει αργά η γρήγορα τα ίδια δυσάρεστα φαινόμενα με τη διαιτησία, τη δικαιοσύνη.

Σε αυτό τον αγώνα δεν θα πρέπει να κατέβει ο ΠΑΟΚ. Αυτός είναι ο πιο κρίσιμος αγώνας της ιστορίας του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x