Κώστας Μιαούλης

Ο «πόθος» διοίκησης, αλλά και κόσμου, είναι ο Σκόκο

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει για την κάψα του «Ενωσίτη», αλλά και γιατί ο Δ. Μελισσανίδης θέλει και ψάχνει να κάνει την υπέρβαση για τον «Δαίμονα».

Ήταν κάτι το οποίο, με βασάνιζε κατά καιρούς, όταν αυτή η ομάδα, είχε τους τρεις μπροστά(Μπλάνκο, Τζεμπούρ, Σκόκο): Τι θα μπορούσε να κάνει, μια υγιής ΑΕΚ, δίχως την μίζερη κατάσταση τριγύρω, με ένα κανονικό αφεντικό και με μια σχετική οικονομική άνεση. Αυτό το ερώτημα, την εποχή που συνυπήρξαν, τρεις τους δεν απαντήθηκε ποτέ. Ο Σκόκο, έφυγε για άλλους προορισμούς, έχοντας τουλάχιστον σηκώσει ένα Κύπελλο. Δεν ήταν πάντα ο σταθερότερος, ούτε ο πιο συνεπής σε απόδοση, όμως οι στιγμές που χάρισε στους «Ενωσίτες» σε δύσκολα χρόνια, ήταν ανεπανάληπτες.

Την ποιότητα των γκολ, που σημείωσε με την φανέλα της ΑΕΚ σε τρία χρόνια, άλλοι θα χρειάζονταν δέκα καριέρες για να τα πετύχουν. Κάθε γκολ, του «υδραυλικού», όμως με τη φανέλα της «Ένωσης» είχε από πίσω μια ολόκληρη ιστορία. Από την γκολάρα που είχε πετύχει με τον Ηρακλή, σε ένα από τα πρώτα του παιχνίδια, μέχρι τα δύο γκολ με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», το γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ακόμα και τα γκολ του στον αλησμόνητο τελικό με τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ ή εκείνο με τον ΠΑΟΚ, που τους πέρασε όλους...

Κατά κανόνα, είμαι κατά των «ξαναζεσταμένων φαγητών», σε οποιαδήποτε πτυχή. Ο Σκόκο όμως, αποτελεί μια περίπτωση που μπορεί ν’ αποτελέσει εξαίρεση και κατανοώ, γιατί επιμένουν στην διοίκηση της «Ένωσης». Πρώτα απ’ όλα πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ξέρεις τι μπορεί να σου κάνει και τι θα σου προσφέρει. Βέβαια τα κενά στην απόδοση και μέσα στον ίδιο αγώνα, τα είχε, όμως η «Ένωση» στην πρώτη της χρονιά, μετά από δύο σεζόν στην Σούπερ Λίγκα, χρειάζεται έναν παίκτη που θ’ αποτελεί σημείο αναφοράς. Ο Σκόκο έχει και τα ηγετικά στοιχεία και πάνω απ’ όλα τα ποιοτικά, για να γίνει εκείνος που θα πάρει την κατάσταση στις πλάτες του.

Σε αυτό το σημείο, θέλω να βάλω και μια ακόμα παράμετρο. Ο «Δαίμονας», δεν θα πρέπει να είναι εκείνος που θα κληθεί να κάνει τα πάντα, αγωνιστικά, αυτή τη φορά. Ούτε είναι ο παίκτης, που θα πρέπει να παίζει στην άκρη, στην κορυφή, πίσω από τον επιθετικό, ή όπου αλλού. Αν έρθει, θα έρθει σε μια ομάδα που θα είναι δομημένη σωστά και που θα ζητάει από αυτόν συγκεκριμένα πράγματα. Τουλάχιστον αυτό φαντάζομαι.

Τώρα το κατά πόσο εύκολη είναι η περίπτωση του, σηκώνει πολλή συζήτηση. Σε αυτό το σημείο, το ενθαρρυντικό είναι, τουλάχιστον, σύμφωνα με τα όσα γράφουν τα ρεπορτάζ, πως ο Μελισσανίδης, το έχει πάρει ζεστά και το ψάχνει. Είναι σαφές, πως για να μπορέσει να τον φέρει ξανά για να τον «ντύσει» στα κιτρινόμαυρα, θα πρέπει να ξοδέψει πολύ χρήμα, αν τουλάχιστον πάει για αφορά. Βλέπετε με τους Αργεντινούς, ποτέ δεν είναι εύκολο, μεσολαβούν μανατζαρέοι, έξτρα χρήματα που πρέπει να πέσουν σε μεσάζοντες, κλπ. Μια πιθανή αγορά, θα ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρα, αν και στην προκειμένη περίπτωση, ένας δανεισμός μακράς διάρκειας, δεν είναι κάτι που αποκλείεται.

Θεωρώ πως στον παίκτη έχει, γίνει ξεκάθαρη η επιθυμία της ΑΕΚ. Η «Ένωση» είναι βέβαιο πως έχει τους διαύλους επικοινωνίας και έχει καταστήσει σαφές στον παίκτη, το πόσο τον επιθυμεί. Αν πιστεύει ο ίδιος πως έχει μέλλον στη Νιούελς ή αν θα «ψηνόταν» με κάποιο νέο πρότζεκτ για να γυρίσει στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως ο Σκόκο, δεν περνά καλά στην Αργεντινή. Αυτό άλλωστε είναι γνωστό εδώ και καιρό, όπως και οι προστριβές που είχε με την τεχνική ηγεσία της ομάδας των «Λεπρών» με την οποία έχει πενταετές συμβόλαιο. Το κίνητρο για τον Αργεντινό, για τον οποίο υπάρχει επιθυμία από την ΑΕΚ είναι κάτι που θα το σταθμίσει ο ίδιος. Θυμίζω πως πριν δύο χρόνια, όταν η «Ένωση» έπαιρνε τον δρόμο, προς τις παρακάτω κατηγορίες, ο Νάτσο είχε ξεκαθαρίσει πως αν ποτέ γύριζε στη χώρα μας, θα ήταν μόνο για την «Ένωση».

Το βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ και θέλει και πιέζει. Προφανώς η διοίκηση, θεωρεί πως μια πιθανή επιστροφή του Σκόκο, θα έδινε την απαραίτητη εκτίναξη, το εφαλτήριο, για έναν γενικότερο ξεσηκωμό, που αφορά ασφαλώς τα εισιτήρια διαρκείας και θα «ζέσταινε» νωρίς τον κόσμο. Η δική μου αίσθηση, είναι πως ο Μελισσανίδης, θα προσπαθήσει νωρίς για το «μπαμ», είτε πρόκειται για τον Σκόκο, είτε για άλλον. Σίγουρα και για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά και γιατί ο παίκτης που θα έρθει για να κάνει το κουμάντο ή αν θέλετε, που θ’ αποτελέσει το πρώτο βιολί της ομάδας, πρέπει να βρεθεί από νωρίς στο περιβάλλον της ομάδας, ώστε να έχει το χρονικό περιθώριο και στην προετοιμασία να βρίσκεται μαζί της και να «κουμπώσει» με την υπόλοιπη ομάδα. Yπάρχει όμως το σενάριο, να τραβήξει πολύ το θέμα του Σκόκο, που μοιάζει και αρκετά πιθανό. Και ένα "μπαμ" άλλου πολύ καλού παίκτη και Σκόκο μετά από... βάσανα. Το τελευταίο θα ήταν το ιδανικό σενάριο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x