Κώστας Νικολακόπουλος

Ο (πρώην) εξτρέμ του Ολυμπιακού με 12 γκολ και 7 ασίστ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος θυμάται μέσα από το sport-fm.gr τον Πορτογάλο κυνηγό, που είχε έρθει πέρσι από την Πόρτο στον Ολυμπιακό.

• Τον θυμάστε τον Ερνάνι; Τον Πορτογάλο εξτρέμ, που είχε παίξει πέρσι στον Ολυμπιακό, δανεικός για ένα χρόνο από την Πόρτο.

• Δεν είχε βγάλει και μάτια με τους ερυθρόλευκους, αλλά πρόλαβε να βάλει οκτώ γκολάκια (τέσσερα στο πρωτάθλημα κι άλλα τέσσερα στο Κύπελλο) και να φτιάξει άλλα οκτώ (στο πρωτάθλημα), παίζοντας συνήθως ως αναπληρωματικός. Για την ακρίβεια, βασικός ήταν σε πέντε ματς πρωταθλήματος, άλλα πέντε Κυπέλλου και σε ένα ευρωπαϊκό. Κι ως αλλαγή είχε μπει σε 11 ματς πρωταθλήματος και σε τέσσερα ευρωπαϊκά.

• Ο Ερνάνι λοιπόν το περασμένο καλοκαίρι είχε γυρίσει στην Πόρτο, που με τη σειρά της τον ξαναέδωσε δανεικό, αυτή τη φορά επιστρέφοντας τον στην Γκιμαράες, την ομάδα στην οποία είχε πρωτολάμψει κι από την οποία τον είχε αγοράσει, η Πόρτο.

• Και να που ο Πορτογάλος, στα 25 προς 26 χρόνια του, κάνει φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του! Έχει βάλει οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα, ένα στο Λιγκ καπ και τρία στο Κύπελλο, δηλαδή 12 στο σύνολο, ενώ έχει κι εφτά ασίστ (έξι στο πρωτάθλημα και μία
στο Κύπελλο).

• Είναι δε ο Ερνάνι, παρότι άργησε να φύγει από την Πόρτο το καλοκαίρι, με συνέπεια να χάσει τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ένας από τους κορυφαίους της ομάδας του, της Γκιμαράες, που έχει προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου κι αντιμετωπίζει την Μπενφίκα τέλη του μήνα, αλλά κι έχει τερματίσει 4η στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ελάχιστα πίσω την Σπόρτινγκ και μακριά μόνο από τις δύο που πάλεψαν για το πρωτάθλημα, την Μπενφίκα και την Πόρτο.

• Λέτε να μην τον είχαμε, όλοι μας, αξιολογήσει σωστά; Η, μήπως είναι ένας κυνηγός, που παίζει αυτό που μπορεί μόνο στην «αγκαλιά» της Γκιμαράες κι όταν πάει σε ομάδα με απαιτήσεις σαν την Πόρτο η, τον Ολυμπιακό, δεν είναι στο ίδιο επίπεδο;

• Η πορεία του θα δείξει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x