Επικαιρότητα

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ έδωσε εντολή στο στρατό να βομβαρδίσει τζιχαντιστές μέσα στη Συρία

«Οι ήρωες του ουρανού εκτέλεσαν την επιχείρηση και απάντησαν στους τρομοκράτες με θαυμαστή επιτυχία», αναφέρει ο Αμπάντι σε δήλωση που εξέδωσε

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι δήλωσε σήμερα ότι διέταξε την πολεμική αεροπορία να πλήξει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους μέσα στη Συρία, σε αντίποινα για πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη.

Πηγή στο συριακό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως η ιρακινή αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο βρίσκεται σε θέση άμυνας αφότου έχασε τον έλεγχο της ανατολικής Μοσούλης έπειτα από μια υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ επίθεση του ιρακινού στρατού, έχει αναλάβει την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη Βαγδάτη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να καταδιώξουμε την τρομοκρατία, που προσπαθεί να σκοτώσει τους γιους μας και τους πολίτες μας, όπου και να βρίσκεται, έτσι δώσαμε διαταγές στη διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας να πλήξει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην (ιρακινή πόλη) Χοσάιμπα και στην Άλμπου Καμάλ μέσα στο συριακό έδαφος καθώς είναι υπεύθυνο για πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη», αναφέρει ο Αμπάντι σε δήλωση που εξέδωσε.

«Οι ήρωες του ουρανού εκτέλεσαν την επιχείρηση και απάντησαν στους τρομοκράτες με θαυμαστή επιτυχία».

Η πηγή στο συριακό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως υπήρξε «πλήρης συντονισμός» με την κυβέρνηση της Δαμασκού, αλλά δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες.

Σε χωριστή δήλωση της Κοινής Επιχειρησιακής Διοίκησης αναφέρεται πως τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν το πρωί από μαχητικά F16 και κατέστρεψαν το επιτελείο του Ισλαμικού Κράτους στην Άλμπου Καμάλ.

«Τα πλήγματα είχαν στόχο το επιτελείο του Ισλαμικού Κράτους που χρησιμοποιούνταν για να φτιάχονται παγιδευμένα αυτοκίνητα στην Άλμπου Καμάλ ... αφού οι ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών έλαβαν πληροφορίες από τις πηγές τους στο εσωτερικό της Συρίας», δήλωσε στο Ρόιτερς ανώτερος αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x