sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Ρεχάγκελ, ο οδοντίατρός του και η… πορτογαλική προπαγάνδα πριν τον τελικό

Να δημιουργήσει κλίμα προσπάθησε ο Τύπος της Πορτογαλίας, πριν το μεγάλο ματς της 4ης Ιουλίου με την Ελλάδα, αναφέροντας ότι ο Μάρκους Μερκ υπήρξε προσωπικός γιατρός του Ότο Ρεχάγκελ!

Τα mind games έχουν μπει για τα καλά στην αθλητική ζωή, τα τελευταία χρόνια… Ωστόσο, η παντός είδους προσπάθεια επιρροής δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Μάλιστα, η Ελλάδα βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να το βιώσει στο… πετσί της πριν από 15 χρόνια!

Ο μεγάλος τελικός του Euro 2004 κόντρα στην Πορτογαλία ήταν η αφορμή για να προσπαθήσει ο Τύπος της οικοδέσποινας χώρας να δημιουργήσει κλίμα και το sport-fm.gr γυρίζει το χρόνο πίσω…

Πορτογαλία και Ελλάδα έχουν συναντηθεί ήδη μια φορά, στο εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης. Η Εθνική μας καταφέρνει να… σοκάρει τους Ίβηρες και να τους κερδίσει με 2-1. Αμφότερες οι ομάδες έκαναν όλο τον δρόμο, για να φτάσουν εν τέλει να… κονταροχτυπηθούν στον μεγάλο τελικό!

Κι αν μια ήττα στο πρώτο ματς της οποιασδήποτε διοργάνωσης «δεν λέει» και κάτι, όταν μπαίνει στη μέση κούπα, τα πράγματα… αλλάζουν. Σκεπτόμενοι, προφανώς, έτσι, οι συνάδελφοι από την Πορτογαλία επεδίωξαν λοιπόν να κάνουν και αυτοί ότι περνούσε από τα… γραπτά τους, προκειμένου να μην αποφευχθεί το δις εξαμαρτείν…

«Ο Μάρκους Μερκ είναι ο οδοντίατρος του Ότο Ρεχάγκελ». «Θα σας παρακολουθούμε στενά. Είστε κολλητοί». «Οι φίλοι από το Καϊζερσλάουτερν», ήταν μερικοί από τους τίτλους που εμφανίστηκαν σε εφημερίδες και ιστοσελίδες πριν το μεγάλο παιχνίδι του «Εστάδιο Ντα Λουζ».

inner

Η… μπηχτή του Σκολάρι
Ακόμα κι ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι είχε απαντήσει με το γενικόλογο και ταυτόχρονα… στοχευμένο προς τον Γερμανό ρέφερι «θα ήθελα να είχα κι εγώ έναν διαιτητή φίλο», απαντώντας σε προβοκατόρικη ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό!

Εξυπακούεται ότι η παραφιλολογία για τον Μερκ και τη σχέση του με τον Ρεχάγκελ επηρέασε και τα διεθνή ΜΜΕ. Αρκετά εκ των οποίων αναπαρήγαγαν την σχετική είδηση, χωρίς πάντως -για να είμαστε και δίκαιοι- να ενστερνίζονται τις αιτιάσεις των Πορτογάλων ή να εκφράζουν ανησυχία για το επίπεδο που θα είχε η διαιτησία στον τελικό.

Ναι μεν, αλλά από Ρεχάγκελ
«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», λέει ένα από τις αναρίθμητες ελληνικές παροιμίες. Απόλυτα εναρμονισμένος με αυτήν, λοιπόν, ο «Ρεχακλής» δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Παραδέχτηκε πως γνωρίζει τον -συμπατριώτη του για να μην ξεχνιόμαστε- Μερκ, αλλά… μέχρι εκεί.

«Εγώ δήλωσα σε αυτά που έγραψε ο τύπος της Πορτογαλίας ότι γνωρίζω τον κύριο Μερκ, ο οποίος είναι φανατικός οπαδός της δικαιοσύνης, από μικρό παιδί. Από 15 ετών. Δεν είναι ο δικός μου οδοντίατρος. Ο δικός μου είναι στη Στουτγάρδη. Οι δημοσιογράφοι πάντα κάτι ψάχνουν. Μαζί μου, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα σκληρός. Μια φορά μ' έστειλε να παρακολουθήσω το παιχνίδι από τις κερκίδες! Έχουμε βέβαια μια καλή σχέση, δεν είμαστε όμως φίλοι. Δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι αφού βρισκόμασταν πολύ σπάνια. Αυτή είναι η αλήθεια», σχολίασε επί του θέματος ο ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας.

Φυσικά, «εξηγήσεις» κλήθηκε να δώσει και ο ίδιος ο -άθελά του- πρωταγωνιστής της ιστορίας. «Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν ήταν ποτέ ασθενής μου. Αλλά, ακόμα κι αν ήταν, είχα 5.000 ασθενείς στη ζωή μου, μεταξύ των οποίων πολλοί Έλληνες και Πορτογάλοι. Για εμάς, κάθε φορά στο γήπεδο υπάρχουν απλά δύο ομάδες με διαφορετικά χρώματα», δήλωσε μια ημέρα πριν το παιχνίδι ο ίδιος ο Μερκ.

inner

Άνθρακες ο «θησαυρός», κούπα το Πειρατικό!
Για την ιστορία, η διαιτησία του 57χρονου σήμερα Μερκ υπήρξε πάρα πολύ καλή, μην αφήνοντας περιθώρια για διαμαρτυρίες ούτε από την Πορτογαλία, αλλά φυσικά ούτε και από την Ελλάδα, που νίκησε με 1-0 και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Έτσι, λοιπόν, η προπαγάνδα των δημοσιογράφων… πήγε άκλαυτη, το Πειρατικό πανηγύρισε την μεγαλύτερη μέχρι και σήμερα επιτυχία της ιστορίας του κι εμείς είμαστε ακόμα εδώ για την θυμόμαστε και να την καταγράφουμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x