Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Σερ Άλεξ ηταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα!

Μια λεπτομερής παρατήρηση, διαχρονικά, ανάμεσα στους μεγάλους προπονητές όλων των εποχών βγάζει ένα συμπέρασμα που μπορεί να μην είναι θέσφατο δεν παύει όμως να μοιάζει σημαντικό!

Αν πάμε πίσω, και από την δεκαετία του 1920 και την πρώτη εμβληματική φυσιογνωμία που άλλαξε το ποδόσφαιρο, τον Χέρμπερτ Τσάπμαν άνθρωπο στον οποιο πιστώνεται η κωδικοποίηση του αθλήματος με το WM, μέχρι σήμερα θα διαπιστώσουμε πως αυτος ο κύκλος περίπου μιας δεκαετίας καθορίζει την αρχή της πτώσης! Ο Τσάπμαν έγινε ο πρώτος που πήρε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα με τη Χάντερσφιλντ στα μέσα της δεκαετίας του '20 και μετακινήθηκε στην Άρσεναλ δημιουργώντας και εκεί μία υπερομάδα που έμελλε να πάρει τέσσερα πρωταθλήματα σε εφτά χρόνια.

Ο ίδιος δεν θα έβλεπε το δημιούργημα του ολοκληρώνεται αφου πέθανε απο πνευμονία αλλα αν βαλει καποιος κατω τα χρονια της κυριαρχίας του ειναι μια δωδεκαετία! Ο μεγάλος Ελένιο Ερρέρα στη δεκαετία του '60 ανέβασε την Ίντερ στο θρόνο της Ευρώπης και κόσμου πριν μετακινηθεί με ένα συμβόλαιο μυθικό στην Ρόμα όπου μόνο ένα κύπελλο Ιταλίας μπορέσει να κατακτήσει. Αρχές δεκαετίας του 70 το άστρο του άρχισε να δύει! Ο Ρινους Μίχελς θεωρείται ο πατέρας του Τοταλ Φουτμπολ αλλα και αυτος μια μεγαλη δεκαετία περιπου μπορει να καταγράψει στη καριέρα του, σε αντίθεση με τον Ερνστ Χάπελ τον μονο ανθρωπο που οδήγησε τρεις διαφορετικές ομαδες στον τελικο του Κυπελλου Πρωταθλητριών του οποίου η καριέρα κράτησε με τίτλους σε υψηλό επίπεδο περιπου 15 χρόνια!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x