Μπάμπης Χριστόγλου

Ο σοβαρός Ολυμπιακός, περνάει τη Λεβάντε

Από τους αντιπάλους που υπήρχαν, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός πήρε στο ζευγάρωμα έναν αντίπαλο που είναι στα μέτρα του.

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για ισπανική ομάδα, είναι προφανές πως η Λεβάντε του Νίκου Καράμπελα και του Χουανφράν, δεν διαθέτει τις εμπειρίες και τις παραστάσεις που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» σαν ομάδα στην Ευρώπη.

Toυ Μπάμπη Χριστόγλου

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να περάσει αυτό τον γύρο κόντρα στην συγκεκριμένη αντίπαλο. Σίγουρα κάθε ομάδα από την Ισπανία, απαιτεί μεγάλη προσοχή και σεβασμό, αλλά σε κάθε περίπτωση, απέναντι στην 12η ομάδα, σύμφωνα με την κατάταξη, της Πριμέρα Ντιβιζιόν, έχει τον πρώτο λόγο. Αυτό που φέρνει τον Ολυμπιακό σε ακόμα πλεονεκτικότερη θέση, είναι το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας, κάτι που φέρνει τη ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη». Ένα καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό σαν φαβορί σε αυτή την διπλή αναμέτρηση. Κι ασφαλώς με όπλο την έδρα του, αλλά και την εμπειρία του, ο Θρύλος μπορεί να διαχειριστεί πολύ καλύτερα την κατάσταση στον επαναληπτικό.

Τώρα αναφορικά με τον επόμενο αντίπαλο, αν περάσει ο Ολυμπιακός, μάλλον θα είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης. Δεν γίνεται συζήτηση για το πόσο μεγάλος είναι ο βαθμός δυσκολίας στην επόμενη φάση, ούτε να συζητήσουμε ποια ομάδα θα βρει μπροστά της. Όμως αυτό που προέχει είναι να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να περάσουν το εμπόδιο της Λεβάντε που είναι στα μέτρα του. Βέβαια μιλάμε για μια ομάδα που προσπαθεί να παίζει σφιχτά στην άμυνα και να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που βρίσκει μπροστά της. Γι’ αυτό και το πρώτο παιχνίδι, απαιτεί μεγάλη προσοχή, γιατί ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να σημειώσει τουλάχιστον ένα γκολ για να μπορέσει να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του στη ρεβάνς. Οι «ερυθρόλευκοι» αν παρουσιαστούν σοβαροί και δίχως επιπολαιότητες στην άμυνα, τότε έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, απέναντι στη Λεβάντε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x