Επικαιρότητα

Ο θάνατος του δεύτερου αφροαμερικανού σε βίντεο

Το περιστατικό κατά το οποίο αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δεύτερο νεαρό αφροαμερικανό, Καζίμ Πάουελ, την περασμένη Τρίτη, καταγράφηκε σε βίντεο που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Καρέ-καρέ ο θάνατος του μαύρου Αμερικανού Καζίμ Πάουελ, 25 ετών, από δύο αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος του Σεντ Λούις. Το περιστατικό που συνέβη την Τρίτη, 19 Αυγούστου, καταγράφηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου και το υλικό δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

Σε αυτό φαίνονται οι αστυνομικοί να πυροβολούν τον αφροαμερικανό Καζίμ Πάουελ, 25 ετών, καθώς η οργή στο κοντινό Φέργκιουσον βράζει εξαιτίας της ανάλογης υπόθεσης του 18χρονου Μάικλ Μπράουν.

Στο βίντεο, το οποίο τράβηξε περαστικός με το κινητό του τηλέφωνο, εμφανίζεται ο Πάουελ να περπατά στο δρόμο έξω από κατάστημα αναψυκτικών και ντόνατς, λίγο αφότου, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε κλέψει αντικείμενα μικρής αξίας.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Πάουελ κρατούσε μαχαίρι, και στο βίντεο φαίνεται από μακριά να κρατάει ένα αντικείμενο. Οι δύο αστυνομικοί βγαίνουν από περιπολικό και σχεδόν αμέσως αρχίζουν να πυροβολούν.

Περίπου 10 σφαίρες βρίσκουν τον νεαρό, ο οποίος σωριάζεται στο έδαφος θανάσιμα τραυματισμένος.

Στο σημείο βρέθηκε ένα μαχαίρι το οποίο κρατούσε όπως φαίνεται ο 25χρονος, ο δέχθηκε τα πυρά μόλις έκανε ένα βήμα μπροστά παρά την προειδοποίηση των αστυνομικών να μείνει ακίνητος.

Ο τρόπος που αντέδρασε η αστυνομία μάλλον θα ενισχύσει τις ανησυχίες των επικριτών της, ότι όπως και στην περίπτωση Μπράουν βιάστηκε να ανοίξει πυρ, αντί να τους ακινητοποιήσει με άλλα μέσα, όπως η συσκευή τέιζερ, που στέλνει ηλεκτρική ενέργεια στο στόχο, χωρίς όμως να σκοτώνει.

Δείτε το σχετικό video



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x