sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Θεός έδωσε τον Ρομάριο στη Βραζιλία και ο Ρομάριο εκτόξευσε την Βραζιλία στον Θεό

Λίγο έλειψε να μείνει εκτός Μουντιάλ του 1994. Μια… θεϊκή δύναμη τον έβαλε στην αποστολή και αυτός της το ανταπέδωσε χαρίζοντας στη Βραζιλία το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της.

Ένας τραυματισμός κράτησε τον Ρομάριο μακριά από τα υψηλά στάνταρ απόδοσής του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, ένας τσακωμός με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Βραζιλίας, Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα παραλίγο να του στερήσει τη συμμετοχή στα τελικά του 1994.

Ευτυχώς για τη Σελεσάο, οι σχέσεις των δύο ανδρών αποκαταστάθηκαν πριν το κρίσιμο ματς των προκριματικών με την Ουρουγουάη.

Ο Ρομάριο σκόραρε δύο φορές, ο Παρέιρα δήλωσε ότι ο Θεός τον έστειλε για να μας σώσει κι έτσι άρχισε να γράφεται η ιστορία της τέταρτης κατάκτησης Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Βραζιλία.



Ο Ρομάριο στα γήπεδα των ΗΠΑ μεγαλουργεί στο πλευρό του Μπεμπέτο.

Σκοράρει από ένα γκολ στα πρώτα τρία παιχνίδια των ομίλων, στον προημιτελικό απέναντι στην Ολλανδία και στον ημιτελικό με τη Σουηδία.

Είναι δική του η ασίστ στο γκολ του Μπεμπέτο που έκρινε την πρόκριση εις βάρος των ΗΠΑ στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι ενώ στον μεγάλο τελικό μπορεί να μην πέτυχε κάποιο γκολ στην κανονική διάρκεια αλλά ευστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x