Στην υπογραφή νομοθετικού διατάγματος, βάσει του οποίου ο φετινός προϋπολογισμός για την άμυνα και τον εξοπλισμό της χώρας ανέρχεται στα 700 δισ. δολάρια, προχώρησε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας νέο κύκλο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων, ακόμη και εντός του ρεπουμπλικανικού κόμματος.


Ο αρχικός προϋπολογισμός για την άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν στα 549 δισ. δολάρια. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά 151 δισ. δολάρια, προκειμένου να ανταποκριθεί στην εξοπλιστική κούρσα με τους ανταγωνιστές και να αντεπεξέλθει στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει μετη Βόρεια Κορέα.
Ωστόσο, για να λάβει έγκριση η αύξηση από το Κογκρέσο, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ένας νόμος από το 2011. Ως εκ τούτου, οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται η υπογραφή του προέδρου Τραμπ για αύξηση των αμυντικών δαπανών να πέσει στο κενό ή να αποτραβηχτεί και να προσαρμοστεί εκ νέου. Ο νόμος του 2011 αφορά τα όρια των δαπανών όλων των υπουργείων, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργείου Άμυνας.

Πριν την υπογραφή του διατάγματος, ο Τραμπ είχε καλέσει το Κογκρέσο να «κάνει τη δουλειά του» και να «ολοκληρώσει τη δουλειά», λέγοντας στον υπουργό Άμυνας, Τζιμ Μάτις, ότι «χρειαζόμαστε το στρατό μας, πρέπει να είναι τέλειος».

Η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού θα κριθεί έως τις 22 Δεκεμβρίου.

πηγή: protothema.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ