Επικαιρότητα

Ο Τραμπ διάλεξε νέο σύμβουλο εθνικής ασφάλειας: Τον αντιστράτηγο ΜακΜάστερ

Ο Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ είναι τελικά το πρόσωπο που επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας.

Ο 54χρονος αντιστράτηγος θα πάρει τη θέση του Μάικλ Φλιν, μετά από τον σάλο που προκλήθηκε με τον τελευταίο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε παραίτηση. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την τοποθέτηση του ΜακΜάστερ από το Μαρ-α-Λάγκο, το θέρετρό του στη Φλόριντα. «Είναι ένας άνθρωπος με τεράστιο ταλέντο και τεράστια εμπειρία», είπε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε την παραίτηση του Φλιν, μετά τον σάλο που προκλήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε συνομιλίες με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ για τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, πριν από την ορκωμοσία του Τραμπ. Ο Φλιν κατηγορήθηκε ότι παραπλάνησε εσκεμμένα τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, όταν τον είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρξε τέτοια συζήτηση.

Η απόφαση του Τραμπ δείχνει ότι συνεχίζει να βασίζεται σε υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στον τομέα της εθνικής ασφάλειας, σχολιάζουν οι New York Times. Ο Φλιν είναι στρατηγός, όπως και ο υπουργός Αμυνας, Τζιμ Μάτις.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x