Διονύσης Δεσύλλας

Ο ώριμος Παναθηναϊκός, ο σκληροτράχηλος Πανιώνιος και η συζήτηση για τα πέναλτι

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου στη Λεωφόρο και για τα σφυρίγματα του Γκράνα.

Του Διονύση Δεσύλλα

Το χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον εξαιρετικό, φέτος, Πανιώνιο πήγε όπως ακριβώς το περιμέναμε. Χωρίς πολλές φάσεις από τις δυο ομάδες και κυρίως από το «τριφύλλι» που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαχνε το γκολ, δίχως θέαμα και με μπόλικη τακτική από τους δυο πάγκους. Από τη μία ο Μαρίνος Ουζουνίδης που έψαχνε τρόπους να διασπάσει την πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία των «κυανέρυθρων» και από την άλλη ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, οι παίκτες του οποίου εφάρμοσαν για μια ακόμη φορά σχεδόν σε τέλειο βαθμό το πλάνο του.

Οι Νεοσμυρνιώτες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με ένα και μοναδικό σκοπό. Με αποκλειστικό στόχο να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά. Να αμυνθούν, να μπλοκάρουν τα επιθετικά ατού και κάθε τρόπο δημιουργίας του «τριφυλλιού», να… υπνωτίσουν, αν θέλετε, τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη και αν βρουν την ευκαιρία να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Τα πρώτα τα κατάφεραν πολύ καλά. Το τελευταίο δεν το έκαναν ποτέ, καθώς σε 90 λεπτά και βάλε, δεν καταγράψαμε σε καμία περίπτωση «καθαρή» ευκαιρία του Πανιωνίου.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Είχε μόλις ένα δοκάρι με τον Βιγιαφάνιες και δυο ευκαιρίες με τον Μπεργκ, μέχρι να φτάσουμε στη φάση του 74’ και του γκολ του Σουηδού επιθετικού με πέναλτι. Πέναλτι το οποίο, όπως φαίνεται, τελικά, και από το ριπλέι, δεν έπρεπε να δοθεί. Ο διαιτητής κάνει λάθος. Παρασύρεται από την επαφή του Λέτο με τον Τασουλή, όπως παρασυρθήκαμε κι εμείς στην περιγραφή. Διότι, επαφή υπάρχει. Τα πόδια των παικτών «βρίσκουν», αλλά ο ρέφερι ξεγελιέται απ’ αυτό. Ο Αργεντινός είναι αυτός που «πέφτει» στο πόδι του παίκτη του Πανιωνίου.

Όπως και να ΄χει, μιλάμε για μια πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη φάση για τον Γκράνα. Κάθε άλλο παρά δύσκολη, πάντως, δεν ήταν η φάση του 18’ όταν ο Ρισβάνης ρίχνει κάτω τον Μπεργκ, μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γκράνας δεν σφύριξε την παράβαση και «διέταξε» να συνεχιστεί το ματς. Απανωτά και πολλά λάθη από τον Ελληνα ρέφερι χθες…

Ο Παναθηναϊκός, με βάση την εικόνα του αγώνα, πήρε μια δίκαιη νίκη. Ήταν ώριμος, είχε υπομονή στο παιχνίδι του και παρά το γεγονός ότι δεν απέδωσε όπως στα προηγούμενα παιχνίδια κατάφερε να φτάσει στο τρίποντο απέναντι στον σκληροτράχηλο Πανιώνιο, που έδειξε και χθες ότι βρίσκεται δικαιολογημένα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Στους κορυφαίους για το «τριφύλλι», πλην του σκόρερ Μπεργκ, συγκαταλέγεται ο δραστήριος Λούκας Βιγιαφάνιες, που ταλαιπώρησε πολλές φορές τη μεσοαμυντική λειτουργία του Πανιωνίου, αλλά και ο Δημήτρης Κουρμπέλης, που ήταν για μια ακόμη φορά η «ήρεμη δύναμη» στη μεσαία γραμμή της ομάδας του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x