Κώστας Νικολακόπουλος

Ο (χθεσινός) Νικολάου και τι λέγαμε για Βιάνα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την χθεσινή εικόνα των σέντερ μπακ του Ολυμπιακού.

***Όλες οι καλές ευκαιρίες του Ατρόμητου χθες στο Καραϊσκάκη είχαν ένα κοινό παρονομαστή: τις κακές τοποθετήσεις και τα λάθη του Νικολάου.

***Γιατί δεν ήταν μόνο η…πάσα του στον Λε Ταλέκ, στην ευκαιρία του αγώνα. Ήταν και μία κακή τοποθέτηση του νωρίτερα, σε μία βαθιά μπαλιά του…γκολκίπερ, που έδωσε τη δυνατότητα στον Τόνσο να απειλήσει με ψηλοκρεμαστό σουτ τον Λεάλι (ανεξάρτητα από την κατάληξη της μπάλας). Ήταν και η κίνηση του στην ευκαιρία του Πλατέλλα στο α΄ ημίχρονο να μείνει πίσω στην άμυνα και να μην τραβηχτεί για οφσάϊντ, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αμυντικούς. Ακόμη και στις δύο περιπτώσεις οφσάϊντ εις βάρος του Ατρόμητου, δεν είχε καλό συγχρονισμό και δεν βγήκε έγκαιρα από την άμυνα.

***Άρα; Είναι κακός αμυντικός ο μικρός; Ας δούμε και τα καλά στοιχεία που έβγαλε. Τις επεμβάσεις του, τις κεφαλιές του, τις τρεις-τέσσερις καλές πάσες του, 30άρες και 40άρες.

***Ας σκεφθούμε ότι ο Νικολάου με το Βιάνα έχει παίξει στόπερ μαζί μόλις άλλη μία φορά, στη Βέροια. Κι ότι στον Ολυμπιακό έχει όλα κι όλα τέσσερα 90λεπτα, ούτε καν στα 19 του.

***Κι ας θυμηθούμε πώς είχαμε βγάλει άχρηστο τον Βιάνα, εξαιτίας ακριβώς των λαθών που έκανε. Και τώρα βλέπουμε το Βραζιλιανάκι από παιχνίδι σε παιχνίδι να είναι και καλύτερος, έχοντας την εμπιστοσύνη του προπονητή και παίρνοντας και ψυχολογία από το γκολ που έβαλε την Κυριακή με τον Ηρακλή.

***Χθες ο Βιάνα ξέχωρα από την ικανότητα που έδειξε αμυντικά, είχε θαυμαστή ψυχραιμία με την οποία έβγαζε την μπάλα από την περιοχή του Λεάλι, αλλά και συμμετείχε στο χτίσιμο των επιθέσεων από πίσω. Με τέτοια αυτοπεποίθηση, που έκανε πάσες με το…στήθος. Αν δεν έκανε ένα…χαζό (κι εντελώς άστοχο) σουτ στο α΄ ημίχρονο από 35 μέτρα και ένα κακό κοντρόλ στο 92’, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μία σχεδόν τέλεια εμφάνιση. Και μακάρι το παιδί να συνεχίσει έτσι και να μην είναι παρένθεση τα δύο τελευταία πολύ καλά παιχνίδια του.

***Με εμπιστοσύνη απ΄ όλους και περισσότερη δουλειά από τον ίδιο, δεν βλέπω το λόγο να μην δούμε τέτοια εικόνα πολύ σύντομα κι από το Νικολάου. Απλά να κοιτάξει να μη χάσει τη συγκέντρωση του. Γιατί, μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά σαν να μου φάνηκε χθες ότι το γκολ του επί του Άρη την προηγούμενη Τετάρτη λειτούργησε λίγο ανάποδα κι έχασε χθες σε ένα μεγάλο βαθμό τη συγκέντρωση του.

***Ο μικρός είναι (κι αυτός) καλός παίκτης. Κι έχει κότσια. Θυμάμαι μία χαρακτηριστική φάση χθες, να κάνει μία λάθος πάσα και μετά στην εξέλιξη της φάσης να βγαίνει πρώτος στην μπάλα και να το διορθώνει.

***Στο χέρι του είναι, τις δυνατότητες τις έχει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x