Γιώργος Ζαχαριάδης

Οδηγός επιβίωσης, καθήκον, Ηρακλής και Παντελίδης

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον οδηγό επιβίωσης του Παντελίδη, τη σωτηρία και το θαύμα του Ηρακλή, τη διοίκηση-φάντασμα, το καθήκον και την ιστορία μιας πολύ σπουδαίας ομάδας.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Όταν τελειώσει αυτό το μαρτύριο, είτε παραμείνει στην κατηγορία επειδή το αξίζει, και αυτό δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, είτε επειδή θα έχει προκύψει αυτή η περιβόητη αδειοδότηση, αγαπητέ Σάββα Παντελίδη ή όποιος έχει τη δυνατότητα: Γράψτε ένα βιβλίο, έναν οδηγό επιβίωσης. Μια ομάδα οδηγείται στην καταστροφή από διοίκηση-φάντασμα και το αγωνιστικό τμήμα της διαλυμένης ΠΑΕ, σηκώνει τα κουρελιασμένα της πανιά. Δείχνει τον δρόμο σε όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, τους προνομιούχους, επειδή πληρώνονται κανονικά ή σχεδόν κανονικά και παίζοντας μισό χρόνο απλήρωτοι, απλήρωτοι και το Πάσχα (χρονιάρες μέρες…) και επαναφέρουν το ρομαντισμό,το φιλότιμο, τον ποδοσφαιρικό-αθλητικό εγωισμό.

Με θράσος, με υψηλό κίνητρο, με ουσία, με αυταπάρνηση για το εγώ τους, για το σύνολο και για μια ομάδα που μπορεί να τους εμπνεύσει. Νομίζω ότι όλο αυτό έχει… σεναριογράφο. Έχει βάση μια δουλειά που δεν έμεινε στη μέση, όπως αποδεικνύεται και παρά τις απώλειες, το μικρό και άσημο ρόστερ, κάνει μικρά θαύματα, ελπίζοντας σε ένα μεγάλο, την παραμονή.

Ό,τι άφησε πίσω του ο προηγούμενος, ο Νίκος Παπαδόπουλος, που στράγγισε και έφτασε σε αδιέξοδα και δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτε, το ανέκτησε ο Παντελίδης και γράφει μια πολύ χρήσιμη ιστορία για πολλούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με επικές ομιλίες στους ποδοσφαιριστές, με στεναχώριες, απογοήτευση και έντονες στιγμές για μερικές νίκες σωτηρίας, Οι οποίες, δεν αποκλείεται, έτσι όπως είναι τα πράγματα με τον περιβόητο λειψό φάκελο αδειοδότησης, να τις πάρει σπίτι του, να τις χαίρεται με τους παίκτες-πρωταγωνιστές και να νοιώθουν όλοι ότι έκαναν το καθήκον τους για την ιστορία μιας πολύ σπουδαίας ομάδας, όπως είναι ο Ηρακλής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x