sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι 10 χειρότερες μεταγραφές του Πεπ Γκουαρντιόλα

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι προπονητές κάποιες φορές στην καριέρα τους κάνουν λάθη. Αυτές είναι οι 10 μεταγραφές που ο Πεπ Γκουαρντιόλα θέλει να ξεχάσει.

Ο Πέπ Γκουαρντιόλα είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην Ευρώπη. Το πλούσιο βιογραφικό του περιέχει το καουτσάριμα μερικών από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν Μονάχου και προσφάτως η Μάντσεστερ Σίτι. Στις δύο πρώτες άφησε το στίγμα του ως ένας από τους πιο επιτυχημένους τεχνικούς, κερδίζοντας τόσο Ευρωπαϊκούς όσο και εγχώριους τίτλους. Στην Μάντσεστερ Σίτι ακόμα κρίνεται.

Κανόνας όλων των τεχνικών (ποδοσφαιρικών και μη) είναι πως οι μεταγραφές που πραγματοποιούν εμπεριέχουν το ρίσκο να μην βγουν ως επιτυχημένες και ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση αυτόν του κανόνα.

Πάμε να δούμε 10 αποτυχημένες επιλογές που έκανε ο Ισπανός τεχνικός στη προπονητική του καριέρα.

10. Μάριο Γκέτσε
inner

Τον έφερε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2013. Στα 3 χρόνια που έμεινε στην Μπάγερν Μονάχου δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού και να δείξει στον Ισπανό πως θα μπορέσει να γίνει κομμάτι της ομάδας του. Το 2016 επιστρέφει στην Ντόρτμουντ για να σώσει την καριέρα του.

9. Γιαν Κίρκοφ


inner
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μάιντς παίρνοντας και την ευκαιρία του στην βασική ενδεκάδα πραγματοποιώντας μία εξαιρετική σεζόν το 2013. Τότε ήταν που τον είδε ο Γκουαρντιόλα προσφέροντάς του συμβόλαιο. Έκατσε 3 χρόνια στο Μόναχο χωρίς να εντυπωσιάσει πηγαίνοντας αρχικά δανεικός στην Σάλκε, στη συνέχεια υποβιβάστηκε στην δεύτερη ομάδα της Μπάγερν για να καταλήξει φέτος στην Σάντερλαντ.

8. Ιμπραχίμ Αφελάι
inner

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ολλανδία. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα τον είχε εντοπίσει από τότε που έπαιζε στην PSV και το 2011 τον απέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες. Στην Μπαρτσελόνα έμεινε 5 χρόνια ταλαιπωρημένος από πολλούς τραυματισμούς. Στα 5 αυτά χρόνια δόθηκε δανεικός στην Σάλκε (2012-2013) αλλά και στον Ολυμπιακό (2014-2015). Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Στόουκ προσπαθώντας να βρει τον παλιό του εαυτό.


7. Πέπε Ρέινα


inner
Πήγε στην Μπάγερν Μονάχου του Γκουαρντιόλα την σεζόν 2014-2015 κάνοντας μόλις 3 συμμετοχές σε όλη τη σεζόν. Ο Ρέινα έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας και μάλιστα Ισπανός που αγωνίστηκε και στα 4 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης Ισπανία (Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ), Αγγλία (Λίβερπουλ), Γερμανία (Μπάγερν Μονάχου) και Ιταλία (Νάπολι).


6. Αντριάνο Ενρίκε
inner

Το 2008 αφήνει την Παλμέιρας και πηγαίνει στην Μπαρτσελόνα. Εκεί υπογράφει συμβόλαιο 5 ετών δείχνοντας το πόσο πολύ τον εκτιμούσε ο Γκουαρντιόλα. Θα δοθεί αμέσως δανεικός στην Λεβερκούσεν, την Ραθίνγκ Σανταντέρ και πάλι την Παλμέιρας. Στην Μπαρτσελόνα δεν έκανε ούτε μία επίσημη εμφάνιση.

5. Μάρτιν Κάσερες
inner

Ο Γκουαρντιόλα τον έφερε στην Μπαρτσελόνα το 2008 δίνοντας στην Βιγιαρεάλ 16,5 εκ. ευρώ και βάζοντας ρήτρα 50 εκ. ευρώ. Στη πρώτη του και μοναδική σεζόν στην Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε 13 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και 23 συνολικά, αντιμετωπίζοντας πολλούς τραυματισμούς. Έπεσε πάνω στα μεγαθήρια Μάρκεζ, Πικέ και Πουγιόλ και δόθηκε δανεικός στις Γιουβέντους και Σεβίλλη πριν πάει μόνιμα στους Ισπανούς και μετά ξανά στην Γιουβέντους.

4. Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι
inner

Το 2009 μετά από ώρες διαπραγματεύσεων υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και έγινε ο πρώτος Ουκρανός που έπαιξε για τους Καταλανούς. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα τον βάζει αμέσως βασικό αλλά οι εμφανίσεις του δεν τον εντυπωσιάζουν. Το 2010 επιστρέφει στην Σαχτάρ, το 2015 στην Ντνίπρο και φέτος υπέγραψε στην ΑΕΚ.


3. Αλεξάντερ Χλέμπ

inner
Η μεταγραφή του Χλεμπ από την Άρσεναλ στην Μπαρτσελόνα κόστισε μόλις 17 εκ. ευρώ. Λίγα αν αναλογιστεί κανείς τη πορεία και τις εμφανίσεις που έκανε ο Λευκορώσος. Οι Καταλανοί του έβαλαν ρήτρα 90 εκ. ευρώ αλλά η πορεία του δεν ήταν η αναμενόμενη. Στην πρώτη σεζόν με τον Πεπ έπαιξε μόλις σε 5 παιχνίδια και παραπονούμενος για την κατάσταση αυτή ζήτησε να φύγει. Το 2009 πάει δανεικός στην Στουτγάρδη για να συνεχίσει στην Μπερμιχαμ και μετά στην Βόλφσμπουργκ. Πουθενά δεν στέριωσε αλλάζοντας μετά την θητεία του στην Μπαρτσελόνα 7 ομάδες.



2. Κεϊρίσον
inner

Η μεταγραφή του από την Παλμέιρας στην Μπαρτσελόνα κόστισε 16 εκ. ευρώ το 2009. Πήγε στους «μπλαουγκράνα» ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βραζιλίας αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε καθώς δεν πραγματοποίησε ούτε μία συμμετοχή. Δόθηκε δανεικός στις Μπενφίκα, Φιορεντίνα, Σάντος, Κρουζέιρο, Κορίτιμπα και πλέον στα 27 του χρόνια αγωνίζεται στην Λοντρίνα, ομάδα της Β’ Βραζιλίας.


1. Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς
inner

Ίσως είναι η μοναδική περίπτωση ποδοσφαιριστή που ενώ με όλες τις υπόλοιπες ομάδες του τα πήγε περίφημα, στην Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να αποδώσει όπως αναμενόταν. Στους Καταλανούς πραγματοποίησε 46 εμφανίσεις και είχε 22 γκολ. Ο Ζλάταν δεν μπόρεσε να «ταιριάξει» με τον Πεπ στην ίδια ομάδα και η Μπαρτσελόνα προτίμησε να τον αφήσει να φύγει το 2010 και πάλι για την Ιταλία αλλά αυτή τη φορά για λογαριασμό της Μίλαν.

Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x