sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι 11 χειρότεροι παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο Λίβερπουλ – Μαν. Γιουνάιτεντ

Το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το απόλυτο αγγλικό ντέρμπι, αλλά εκτός από «παικταράδες» έχουν αγωνιστεί και πολλοί που θες να ξεχάσεις.

Απόψε το βράδυ έχουμε ντέρμπι, για την ακρίβεια έχουμε το απόλυτο αγγλικό ντέρμπι, αυτό ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκτός, όμως, από τους πολλούς «παικταράδες» που έχουν αγωνιστεί με τις δύο ομάδες, υπάρχουν και εκείνοι που δεν τα κατάφεραν εξίσου καλά.

H «Mirror» παρουσιάζει την ενδεκάδα των χειρότερων παικτών που έχουν αγωνιστεί στο ντέρμπι Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ.

Τερματοφύλακας: Μάσιμο Ταϊμπί

inner

Έπαιξε στο Λίβερπουλ – Μαν. Γιουνάιτεντ το 1999 το οποίο είχε λήξει με 2-3 υπέρ των «διαβόλων». Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Ιταλός τερματοφύλακας δεν έκανε και το καλύτερο του παιχνίδι στο Άνφιλντ καθώς η κεφαλιά – ψαράκι του Σάμι Χίπια ακόμα μνημονεύεται παρόλο την ήττα της ομάδας του. Θα πραγματοποιήσει μόλις τρεις ακόμα εμφανίσεις με την Γιουνάιτεντ πριν αποτελέσει παρελθόν.




Δεξί μπακ: Μάικλ Κλέγκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
inner

Οι περισσότεροι δεν θα τον θυμούνται. Ακόμα περισσότεροι δεν θα τον ξέρουν καν. Πρόκειται για προϊόν των ακαδημιών της Γιουνάιτεντ της γενιάς του 1995 ο οποίος στο ίδιο παιχνίδι με την Λίβερπουλ του 1999 αντικατέστησε τον Γκάρι Νέβιλ. Ήταν και η μοναδική φορά βέβαια καθώς από τότε το όνομά του δεν ξανακούστηκε ποτέ.


Άμυνα: Στίβεν Κουόκερ (Λίβερπουλ)
inner

Έπαιξε στον περσινό αγώνα με την Γιουνάιτεντ και στην ήττα με 0-1 μέσα στο Άνφιλντ. Ήταν δανεικός από την QPR σε μία περίοδο που η Λίβερπουλ χρειαζόταν επειγόντως στόπερ. Βέβαια ήρθε και δεν ακούμπησε.


Άμυνα: Τόρμπεν Πιεκνίκ (Λίβερπουλ)
inner

Αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων επί εποχής Πρέμειρ Λιγκ, στο «Όλντ Τράφορντ» και είναι στη λίστα των χειρότερων ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει την φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Δανός αμυντικός ήταν βασικός στο παιχνίδι του 1992 στο γήπεδο των «διαβόλων το οποίο είχε έρθει ισόπαλο 2-2.

Αριστερό Μπακ: Πολ Κοντσέσκι (Λίβερπουλ)
inner

Ήταν μέλος της Λίβερπουλ του Ρόι Χόντγκσον που ηττήθηκε με 3-2 στο «Όλντ Τράφορντ» το 2010. Ήταν ο χειρότερος παίκτης του αγώνα και αμέσως έγινε το «μαύρο πρόβατο» των οπαδών της Λίβερπουλ. Πραγματοποίησε ελάχιστες εμφανίσεις στους «κόκκινους» πριν φύγει οριστικά το 2011.

Μέσος: Λούκ Τσάντγουικ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
inner

Σίγουρα υπάρχουν και χειρότεροι παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Γιουνάιτεντ, αλλά ο Τσάντγουικ έχει μία αρνητική παράδοση απέναντι στην Λίβερπουλ. Στην πρώτη του συμμετοχή σε ντέρμπι μπήκε στο 80ο λεπτό και βγήκε στο 88ο ! Λίγους μήνες αργότερα αγωνίστηκε και πάλι ως αλλαγή χωρίς να μπορέσει να αποτρέψει την ήττα με 2-0 στο Άνφιλντ.

Μέσος: Κρίστιαν Πόουλσεν (Λίβερπουλ)
inner

Οι περισσότεροι δεν θυμούνται καν την συμμετοχή του Πόουλσεν με την φανέλα της Λίβερπουλ. Ένας μέσος πολύ αργός, αδύναμος ο οποίος ποτέ δεν προσπάθησε όσο έπρεπε για να μείνει στο ρόστερ των «κόκκινων». Έπαιξε στο παιχνίδι του «Όλντ Τράφορντ» το 2010 που είχε νικήτρια την Γιουνάιτεντ.

Μέσος: Μπεν Θόρνλεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
inner

Ήταν ένα από το μεγαλύτερα ταλέντα στις ακαδημίες της Γιουνάιτεντ που λόγω τραυματισμών δεν έκανε την καριέρα που όλοι περίμεναν. Έκανε την εμφάνισή του στο ντέρμπι του 1998 όταν πέρασε αλλαγή στην θέση του τραυματισμένου Γκίγκς, παιχνίδι το οποίο έληξε 1-1. Ένα μήνα αργότερα έφυγε από τον σύλλογο.


Αριστερό εξτρέμ: Μίλαν Γιοβάνοβιτς (Λίβερπουλ)
inner

Η Λίβερπουλ συνεχίζει τις κακές μεταγραφικές της επιλογές όταν στις αρχές της δεκαετίας είχε υπογράψει τον Γιοβάνοβιτς από την Σταντάρ Λιέγης. Στο παιχνίδι του «Όλντ Τράφορντ» το 2010 περνάει ως αλλαγή για να βάλει το νικητήριο γκολ στο μέχρι στιγμής 2-2. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ θα πετύχει το 3-2.

Δεξί εξτρέμ: Πολ Στιούαρτ (Λίβερπουλ)

inner

Είναι και αυτός στη λίστα με τους χειρότερους παίκτες της Λίβερπουλ. Το 1993 στον αγώνα του Άνφιλντ με την Γιουνάιτεντ για κάποιο λόγο είχε προτιμηθεί για την επίθεση από τον Ίαν Ρας. Λίγα λεπτά αργότερα αντικαταστήθηκε από τον Ρας, ο οποίος πέτυχε και το μοναδικό γκολ της Λίβερπουλ στην ήττα με 1-2.



Επίθεση: Νταβίντ Μπεγιόν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

inner

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η Λίβερπουλ έπαιρνε συνεχής νίκες μέσα στο «Όλντ Τράφορντ». Μία από αυτές ήταν το 2004 όταν η Λίβερπουλ νικούσε με 0-1 και ο Φέργκιουσον για να αλλάξει το αποτέλεσμα «έριξε» στον αγώνα τον Μπεγιόν. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ποτέ.

Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x