F1

Οι «Sciron» σχεδιάζουν το μέλλον σε αγώνες γνώσης και καινοτομίας

Η ομάδα “Sciron”των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων για 6η συνεχόμενη χρονιά λαμβάνει μέρος στο διεπιστημονικό διαγωνισμό F1 in Schools, ευελπιστώντας να προσθέσει κι άλλες διακρίσεις στο ενεργητικό της

Η ομάδα “Sciron”των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων για 6η συνεχόμενη χρονιά λαμβάνει μέρος στο διεπιστημονικό διαγωνισμό της F1 in Schools, ευελπιστώντας να προσθέσει κι άλλες διακρίσεις στο ενεργητικό της. Καλείται λοιπόν να σχεδιάσει το αμαξίδιο του μέλλοντος, προσπαθώντας να ξεπεράσει την επίδοσή της στον παγκόσμιο διαγωνισμό του 2018 στη Σιγκαπούρη, όπου κατατάχθηκε στη 10η θέση στον κόσμο, στους αγώνες ταχύτητας.

Τι είναι όμως ο διαγωνισμός αυτός;
To F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Education). Αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρόκληση τεχνολογίας που απευθύνεται σε μαθητές οι οποίοι με την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό αποκτούν γνώσεις και αναπτύσσουν δεξιότητες εκπονώντας μια ερευνητική εργασία, μέρος της οποίας είναι η κατασκευή μικρών μοντέλων F1 αυτοκινήτων υπό κλίμακα. Οι μαθητές δουλεύουν σε ομάδες με τον καθένα να έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, όπως κάθε ομάδα που θέλει να πορευτεί στο δρόμο της επιτυχίας, πρέπει να έχει το δικό της Business Plan, να υπολογίζει το Budget και να αναζητά χορηγούς.

Τα μέλη της ομάδας καλούνται να αξιολογηθούν σε 5 βασικούς τομείς οι οποίοι είναι οι Αγώνες Ταχύτητας των αυτοκινήτων, η Προφορική Παρουσίαση, οι Γραπτές Εργασίες της ομάδας, οι Εμφανίσεις των μελών, το εκθεσιακό περίπτερο, την Ιστοσελίδα της ομάδας και τα Social Media.

Έχοντας ως πηγή έμπνευσης, την αρχαιοελληνική ονομασία του βορειοδυτικού ανέμου με όνομα Σκίρων, η ομάδα, θέλησε να συνδυάσει την αεροδυναμική με το ελληνικό στοιχείο.

Η ομάδα “Sciron” έχοντας περισσότερα από 5 χρόνια εμπειρίας στον παγκόσμιο διαγωνισμό της F1 in Schools έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις. Μερικές από αυτές είναι:

Τη σεζόν 2015-2016 κατέλαβε τη 2η θέση στους Εθνικούς Τελικούς, τη 2η θέση παγκοσμίως στους αγώνες Knock Out, την 7η θέση παγκοσμίως, το βραβείο Best Engineered Car, το βραβείο Δημιουργικής και Καινοτόμου Σκέψης, και το βραβείο Best Team Identity.

Φέτος η ομάδα είχε ακόμα πιο σημαντικές διακρίσεις. Κατέκτησαν την 3η θέση στην Ελλάδα, το βραβείο Καλύτερης Μηχανικής Κατασκευής F1 Μοντέλου (“Best Engineered Car Award”), το βραβείου Έρευνας, Ανάπτυξης (“Research and Development Award”) και για 3η συνεχόμενη χρονιά το βραβείο Δημιουργικής και Καινοτόμου Σκέψης (“Innovative Thinking Award”) και για 2η συνεχόμενη χρονιά το βραβείο Γυναικείου μηχανοκίνητου αθλητισμού (“Women in Motorsport Award”).

Και πλέον διασχίζουν τον δρόμο της F1 έχοντας τον τίτλο του 10ου ταχύτερου αμαξιδίου στον κόσμο.

Επιπροσθέτως, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κάθε βραβείο που έχει κατακτήσει η ομάδα φανερώνει την αφοσίωση των μελών, την αγάπη τους για γνώση, το πάθος τους για τον κόσμο της F1 καθώς και την αποφασιστικότητα τους για την εκπλήρωση των στόχων τους, με βασικότερο όλων να καταφέρουν να παραβρεθούν και στον επόμενο παγκόσμιο διαγωνισμό.

Οι μαθητές τονίζουν: Πορευόμαστε έχοντας στο νου τη φράση του Michael Schumacher πως «Όταν κάτι είναι πάθος το κίνητρο βρίσκεται εκεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x