Δελτία Τύπου

«Οι αγώνες που διοργανώσατε ήταν ανώτεροι ακόμα και από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας!»

Συγχαρητήρια επιστολή για το πολύ υψηλό επίπεδο του ανοικτού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΦΙΝΝ έστειλε στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία η Διεθνής Κλάση ΦΙΝΝ.

«Οι αγώνες που διοργανώσατε ήταν ανώτεροι ακόμα και από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας!» Συγχαρητήρια επιστολή για το πολύ υψηλό επίπεδο του ανοικτού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΦΙΝΝ έστειλε στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία η Διεθνής Κλάση ΦΙΝΝ.

Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος της Κλάσης Ούγγρος Χ. Μπαλάζ και την κοινοποίησε στην ΓΓΑ, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή του υφυπουργού αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στην μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης, και την ΕΟΕ.

Ο αντιπρόεδρος της Κλάσης, μάλιστα, ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ισπανός Ραφαέλ Τρουχίγιο, εντυπωσιασμένος από τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center», προτείνει κάθε 4 χρόνια η Αθήνα να φιλοξενεί ένα παγκόσμιο η ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ!

Με την ευκαιρία το γραφείο Τύπου της ΕΙΟ διευκρινίζει δύο πράγματα.
Το πρώτο είναι ότι ο Γιάννης Μιτάκης εξασφάλισε την πρόκριση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι όχι τη δική του. Αυτό θα γίνει μετά από εσωτερική πρόκριση που θα ανακοινώσει η διοίκηση της ΕΙΟ.

Το δεύτερο είναι ότι ο Μιτάκης ωφελήθηκε βαθμολογικά από την ένσταση που κέρδισε ο Ισπανός Α. Μουσκάτ σε βάρος του Ελβετού Ν. Τεόνινγκ κι όχι από την ένσταση που κατέθεσε ο Ελληνας αθλητής όπως και ο Ρώσος Α. Κιστάνοφ. Αυτές οι δύο ενστάσεις δεν χρειάστηκε να εκδικαστούν.

Ο Ισπανός είχε κάθε λόγο να υποβάλλει την ένσταση για παράβαση κανονισμού, διότι με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής (μελέτησε το βίντεο και άκουσε την άποψη των αθλητών) που ακύρωσε τον Ελβετό στην 9η κούρσα, ο Μουσκάτ έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία U23. Συνεπώς, καμία ένσταση δεν κέρδισε προσωπικά ο Μιτάκης και η Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x